#ibsilly
Hagberg ryktas till AIK med Deny Känzig kan hamna i Wiler igen.
Foton: Per Wiklund och FBC Kalmarsund
Superligan

Klart: Tre spelare lämnar Linköping

ANNONS

Rensar i truppen efter fiaskot – trion får leta nya klubbar.

SSL-åttan Linköping slogs ut först av alla i herrarnas slutspel (1-4 i matcher mot Kalmarsund), och nu går klubben ut och bekräftar att tre spelare lämnar laget.

Deny Känzig värvades till Linköping med höga förhoppningar då han avslutade säsongen 2019/20 med att bli utsedd till MVP i den schweizichska högstaligan NLA. 52 poäng i alplandet ingav respekt, men i SSL blev det bara 20 (13+7) på 24 matcher. Linköping skriver på sin hemsida att "mycket lutar väl åt en återkomst till Wiler även om det inte är klart ännu".

Olli Laine kom till Linköping för två säsonger sedan. Likt Känzig anslöt han med fina meriter i bagaget då han kom som lagkapten från ett TPS Åbo som hade tagit silver i det finska mästerskapet. Sejouren i Linköping blir dock bara tvåårig.

Den tredje och sista spelaren som lämnar laget är Oskar Hagberg, som kommer flytta hem till Stockholm. I en tidigare intervju med Innebandymagazinet har han öppnat upp för en återkomst i AIK, klubben han kom ifrån.

- Jag är ju från Stockholm så det är väl ett av alternativen, att jag åker hem så att säga. Jag har ju mina kompisar hemma i Stockholm, flera av de spelar i AIK. Jag har även andra kompisar som spelar i andra Stockholmsklubbar. Så ja, flyttar jag hem till Stockholm så känns det just nu som att jag kommer fortsätta spela innebandy i alla fall och då ligger de bra till, det får man vara ärlig och säga, sa han då.

Det blev 14 mål och 9 assist på på 57 matcher i Linköpings tröja för Hagberg.



TV: Spelet bakom innebandyns succéavtal med TV4

Henrik Berndtson om innebandyns revansch efter stora misstaget med SVT: ”Det var fullständigt hål i huvudet”

Matchrapporter: Pixbo säkrade segern i matchserien mot Linköping Pixbo tog ny seger mot Linköping Linköping vann tredje matchen – reducerar serien mot Pixbo Pixbo tog ny seger i serien mot Linköping Bra start för Pixbo efter seger mot Linköping i första matchen

Den här artikeln handlar om: