#ibsilly
Adam Nilsson.
Foto: Magnus C Lydahl
Superligan

Allsvenska poängkungen har gjort sitt val

ANNONS

Adam Nilsson lämnar Strängnäs för att prova lyckan i Svenska Superligan kommande säsong.

Adam Nilssons framfart i Allsvenskan har nog inte gått många förbi. Strängnäsforwarden har öst in poäng de senaste säsongerna och han har varit ett eftertraktat byte bland SSL-föreningarna runt om i landet. Förra säsongen valde 21-åringen trots massvis av lockrop från SSL att spela kvar en säsong till i Allsvenskan. Men till nästa säsong blir det spel i Svenska Superligan med Växjö Vipers.

- Jag kände väl efter förra säsongen att jag ville satsa en säsong till för att försöka ta upp Strängnäs i SSL. Men när det sket sig så var Växjö ett mycket bra beslut, säger Nilsson till Innebandymagazinet.

Det var flera SSL-lag som hörde av sig varför föll valet just på Växjö?

- Jag valde Växjö för att det är en bra klubb. Finns en bra ambition i klubben som jag gillar.

Vad har du för förväntningar på kommande säsong och vad tror du att du får för roll i laget?

- Oj roll det har man svårt att förutse innan man tränat och så med laget. Men jag är en poängspelare och ska försöka leverera poäng även i Växjö kommande säsong.

På sina 3 säsonger i Strängnäs gjorde Adam Nilsson totalt 130 poäng på 58 matcher.



TV: Så kan innebandyn tjänar mer pengar på sina arrangemang

Henrik Berndtson, en av Sveriges mäktigaste inom nöjesindustrin, om målgruppen som innebandyn ska attrahera för att skapa fler intäkter.

Matchrapporter: Växjö vann och kvitterade mot Kalmarsund Kalmarsund tog ny seger mot Växjö Likaläge i matchserien efter Växjös seger mot Kalmarsund Kalmarsund fick en bra start mot Växjö Uddamålsseger för Strängnäs som besegrade Lillån IBK

Den här artikeln handlar om: