foto: Anders Andersson
Allsvenskan södra

Succétränaren lämnar efter laget bästa prestation någonsin

ANNONS

Christian Guntsch förvandlade Lagan från ett bottenlag till ett topplag.

Lagan IBK har precis spelat klart sin tredje säsong i Allsvenskan och efter att ha klarat sig kvar i sista omgången de två första åren bytte man inför årets säsong tränare. Meriterade Christian Guntsch kom in och han gjorde verkligen underverk med laget och fick dem att prestera på en nivå de aldrig gjort tidigare.

Guntsch fick laget att lyfta och under sin tid förvandlade han dem från ett bottenlag till ett topplag och han förde dem till ett historiskt SSL-kval som tyvärr tog slut efter två raka förluster mot Warberg. När Innebandymagazinet pratade med honom förra veckan gav han lagets säsong en nia i betyg och han avslöjade även att hans framtid i klubben var osäker. Antingen skulle han stanna kvar, gå till ett SSL-lag eller inte träna något lag alls.

- Telefonen ringer när det går bra. Jag bor i Växjö och har barn, så det är mycket som ska stämma om man tar beslutet att flytta. Det är inte så lätt att vara innebandytränare alla gånger: Det är ytterst få föreningar som kan erbjuda en helhet för en tränare som har familj. De som kan ha karriär som innebandytränare nu är de som är under 30 år och singlar, sa Guntsch då till Innebandymagazinet.

Nu står det klart att succétränaren kommer att lämna Lagan och så här säger Guntsch om sitt beslut till Lagans Facebooksida.  

- Det är med lite sorg i hjärtat som jag lämnar Lagan IBK. Vi har tillsammans i laget gjort en enastående säsong som kryddades med ett historiskt SSL-kval. Men det är inte främst framgångarna jag kommer minnas utan personerna som jag lärt känna och relationerna som skapats. Ni är fantastiska, alla mina spelare, alla mina vänner! Nu lämnar jag för nya utmaningar, drivet att verka på den högsta nivån är stort, jag vill spela mot de bästa och slå de bästa. Jag hoppas inte jag lämnar ett tomrum utan skapat en kultur med mersmak för att utvecklas och nå framgång.

Sportchef Christoffer Johansson om beslutet:

- Från föreningens sida har vi vridit och vänt på det mesta för att försöka hitta lösningar för att få Christian att stanna. Christians ledaregenskaper och innebandykunskaper har tagit Lagan IBK till nästa nivå vilket säsongens resultat är ett kvitto på. Men jag har full förståelse för Christians beslut. Han vill utveckla innebandyspelare inte jaga träningstider.

Ordförande Tobias Roxmarker om beslutet:

- Från föreningens sida vill vi rikta ett stort tack till Christian. Han har dragit ett oerhört tungt lass men ändå lyckats få gruppen att prestera och ytterligare satt Lagan IBK på innebandykartan. Nu hoppas vi på förändringar som ger oss bättre förutsättningar att utveckla tjejer och killar till föreningsmänniskor och duktiga innebandyspelare.


TV: Otroliga resan från juniorlaget till ordförande i Pixbo som 21-åring

Förebilden Henrik Berndtson tipsar: Så kan du göra en karriär inom och med hjälp av innebandyn

Matchrapporter: Karlstad IBF klart för kval efter seger mot Lagan Lagan avgjorde i förlängningen mot Örebro Innebandy 4-1 mot Lagan gjorde Malmö FBC till segrare igen Lagan segrare hemma mot Lillån Fagerhult Habo kvalklart efter seger mot Lagan

Den här artikeln handlar om: