Foto: Jimmy Palm
Nyhet

SIBF:s generalsekreterare svårt sjuk i Covid-19

ANNONS

Svenska Innebandyförbundets chef är sjukskriven tillsvidare efter att ha drabbats av Covid-19.

Mikael Ahlerup tillträdde som generalsekreterare på Svenska Innebandyförbundet i juni 2020 en roll som betyder att du är chef över anställda och leder arbetet för förbundet. Mikael har varit sjukskriven och kommer vara sjukskriven ett tag framöver. Anledningen är att han fick Covid-19 för ett tag sedan vilket ledde till att han blev inlagd på sjukhus.  

- Efter den tuffaste resan i mitt liv med Covid-19 har jag nu fått komma hem från sjukhuset, lite skärrad och med perspektiv till mycket, jag är fortfarande medtagen men alla mina värden går åt rätt håll, berättar Mikael Ahlerup på sin Linkedinsida och utvecklar sina tankar om den närmaste tiden.

- Vägen tillbaka handlar just nu om vila och att bygga kraft, vid sidan av det kommer jag att hjälpa mina kollegor att bland annat här sprida de fantastiskt fina saker som sker inom svensk innebandy just nu och kom då ihåg att vi är bara i början på en så spännande resa. Sen ska jag självklart passa på under sjukskrivningen att njuta av SSL slutspelet  

58-årige Mikael Ahlerup har många års välmeriterad erfarenhet av chefsroller, bland annat som vd för AIK Fotboll och Astrid Lindgrens värld, och utsågs år 2011 till Årets chef i Sverige. Innan han hamnade i innebandyns värld var han VD hos AIK fotboll som han fick lämna i december 2017. Sedan fortsatte han som VD för Dalkurd fotboll i ett halvår.

Via sin Linkedin sida skriver Mikael följande för uppvaktningen när han innan helgen fick komma hem från sjukhuset.

- Stort tack till min arbetsgivare och alla kollegor på Svensk Innebandy och till föreningen Svenska Superligan SSL för de fina blommorna, de värmde rejält. Ta hand om varandra och håll avstånd!

Fakta: Mikael Ahlerup:

Född: 20 juni 1962

Bor: Enskede

Generalsekreterare Svenska Innebandyförbundet (juni 2020 - )

Koncernchef Lund Gruppen Holding AS (juli 2018 - maj 2020)

VD Dalkurd Fotboll (Januari 2018 -Juni 2018)

VD AIK Fotboll (augusti 2015 - december 2017)

Koncernledningen TUI Nordic (januari 2014 - april 2015)

VD Astrid Lindgrens Värld AB (2003-2013)

VD Orsa Grönklitt AB (1998-2003)



TV: Så kan innebandyn tjänar mer pengar på sina arrangemang

Henrik Berndtson, en av Sveriges mäktigaste inom nöjesindustrin, om målgruppen som innebandyn ska attrahera för att skapa fler intäkter.

Den här artikeln handlar om: