Foto: AC. Kårhag
Superligan

2 #ibsilly-nyheter från SSL Dam

ANNONS

SSL-damernas silly-season rullar på och två nyckelspelare har gjort sina val.

När Pixbo Wallenstam värvade den norska supertalangen Rikke Ingebrigtsli Hansen sa Pixbos dåvarande huvudtränare Per Tjusberg så här om värvningen:

- Rikke är en av de mest spännande unga spelare i innebandyvärlden just nu. Med en otrolig speed, spektakulär teknik och en ständig vilja att bli bättre kommer hon att vara en attraktion i SSL redan från första matchen. Det ska blir enormt spännande att följa Rikke kommande år i rödvitt! 

Två år har gått sedan det uttalandet och den gode Tjusberg har väl fått delvis rätt. Jättesuccén har uteblivit men visst har norska gjort avtryck sina första två säsonger i världens bästa liga. Det blev 22 poäng i debutsäsongen och i år blev det en ökning med tre poäng. Kontraktet med Pixbo har gått och nu står det klart att Ingebrigtsli Hansen kommer att stanna kvar i Pixbo även fortsättningsvis.

 – Det var givet för mig att stanna i Pixbo Wallenstam och Göteborg. Jag trivs superbra både i staden och i laget och har redan utvecklats mycket under mina första två år här. Pixbo Wallenstam är en förening med höga ambitioner som kämpar om guldet varje år. Jag vill fortsätta att vara en del av den resan och jag hoppas kunna hjälpa laget till nya framgångar, säger supertalangen i ett pressmeddelande.

Elitansvarige Kristina Landgren Carestam om förlängningen:

– Som en norsk virvelvind kom Rikke till laget för två år sedan. Hon är redan norska landslagets största stjärna och vi ser en fortsatt stark utveckling hos henne i Pixbo Wallenstam. Med sin teknik, speed och djärvhet har Rikke alla förutsättningar att bli en nyckelspelare i SSL och Pixbo Wallenstam.

***

Warbergs målvakt Hanna Svensson har en bra säsong bakom sig där hon blev kallad till Svenska Damlandslaget för första gången. Men i slutet på säsongen fick hon stor konkurrens när landslagets förra förstemålvakt Amanda Hill bestämde sig för att plocka ner hjälmen från hyllan och fortsätta karriären i Warberg. Svensson som spelat hela sitt liv i Warberg och i lagets alla fem SSL-säsonger räds dock inte konkurrensen och hon har skrivit på ett nytt tvåårskontrakt.

- Personligen har jag tidigare säsonger känt att jag hade stannat upp i min utveckling och inte kommit upp i den jämna nivån som jag önskat. Men denna säsong har jag tagit flera steg i min utveckling, hittat en jämnare högsta lägsta nivå och här har jag fina möjligheter att fortsätta att bli ännu bättre. Lagmässigt tycker jag att vi har tagit flera steg framåt denna säsong och kan vi fortsätta på det spåret att utvecklas hela tiden och bli bättre så kommer vi att kunna slåss om de ädla medaljerna. En dröm är självklart att i framtiden vinna en SM-final med sin moderklubb, säger Svensson i ett pressmeddelande. 

Klubbchef Emil Risberg om förlängningen:

- Hanna har under den gångna säsongen tagit nästa steg på sin utvecklingstrappa, med en landslagsuttagning som kvitto på det. Jag ser fram emot att se henne ta ytterligare kliv de kommande två åren. Det känns kul att en spelare med ambitioner att spela i landslaget väljer att fortsätta sin satsning i föreningen.


TV: Otroliga resan från juniorlaget till ordförande i Pixbo som 21-åring

Förebilden Henrik Berndtson tipsar: Så kan du göra en karriär inom och med hjälp av innebandyn

Matchrapporter: Pixbo Wallenstam fick en drömstart – vann mot IBK Lund Ny tung förlust för Åkersberga IBF – som tvingas lämna serien Straffar avgjorde – Täby vann mot Warberg Warberg besegrade Lockerud/Mariestad efter Hilma Ahnlunds dubbel Pixbo Wallenstams segerrad fortsätter efter 9-3 mot Malmö FBC

Den här artikeln handlar om: