#ibsilly
Jim Johansson.
Foto: Tomas Brandt-Wangel
Superligan

Thorén-stjärnan har inte dansat för sista gången

ANNONS

Lämnar laget – men kommer spela vidare kommande säsong.

Inom idrottsvärlden finns det någon som kallas för ”brandkårs-tränare”. Med det syftar man på tränare som kommer in sent på en säsong, ofta i syfte med att rädda kvar ett lag i ligan eller se till att man går till slutspel, och därmed ”släcker bränderna”, innan de lämnar laget när säsongen är slut.

Ett bra exempel på detta är Thorengruppens tränare Magnus Norrman, som tog över laget mitt under säsongen när de låg i ett hopplöst läge. Några månader senare kan vi konstatera att Norrmans insatser var brandsläckeri på hög nivå, då han fick rejäl fart på laget som till slut kunde rädda kontraktet med några omgångar kvar att spela.

Även spelare kan få det epitetet, och även här så finns det ett aktuellt fall i Thorengruppen: Forwarden Jim Johansson. Han har gjort tre fulla SSL-säsonger med Dalen, med fin poängproduktion, men har också gjort några minnesvärda inhopp på slutet av säsongerna.

Johansson har nämligen spenderat stora delar av sin karriär i divison 1 och 2, där han fullkomligt öst in poäng. Han inledde även årets säsong i Herr1an, då med Gimonäs Umeå, men gjorde comeback i högstaligan i vintras – den här gången i Thorengruppen.

På de 13 matcher han hann spela svarade han för 25 poäng (14+11), och de som följt Johanssons karriär vet om vilken kvalitet han besitter. Frågan är då – hur bra kunde han blivit om han satsat helhjärtat på sporten?

- Man har tänkt att man ska satsa och köra seriöst redan från gymnasieåldern, det har jag tänkt jäkligt många gånger. Men jag har aldrig tagit det riktigt seriöst. Det har kommit på senare dag, att man tänkt att ”va fan, nu kör jag liksom, nu är det tuta och köra”, säger Johansson till Innebandymagazinet.

- Men jag vet inte vad jag ska säga. Ibland ångrar man väl att man inte körde stenhårt från början. Men jag var väldigt kluven kring vilken idrott jag skulle välja, jag körde fotboll väldigt längre. De föll på innebandyn, lite sent bara kanske.

Skulle du ha svårt att genomföra en hel SSL-säsong, om man ser till din civila situation?

- Ja, det är ruggigt svårt. Det är relativt omöjligt. Då är det många saker som ska gå hand i hand. Jag tycker det är fantastisk kul att spela på den nivån, åka på resor och spela matcher. Sen har man ett familjeliv, som du säkert hör (det är lite livat i bakgrunden, reds. anm), som ska funka också. 

- Jag har en fru som jobbar nätter varje helg och några dagar i mitt i veckan också. Det är svårt att få allting att snurra. Hon gör allting för att det ska funka med min idrott, hon är en pärla på det sättet! Jobb är alltid viktigare än innebandy.

Efter att Thorengruppen säkrade kontraktet aviserade Johansson att han inte skulle fortsätta i laget nästa säsong, detta i en intervju med Innebandymagazinet:

- Jag vet faktiskt inte än, men ska vara med barnen massor av helger och ta med dem på utflykter och så vidare nu den närmsta tiden. Men jag kommer inte att fortsätta en säsong till, men så sa jag ju senast också och det har ju blivit två comebacker sedan dess så jag kommer ej lova någonting, haha, sa han då.

Däremot skapades det lite spekulationer när Johansson kryptiskt tweetade att han ”inte dansat för sista gången” – han har nämligen bjudit upp till dans rent bokstavligt under matcherna med sina målfiranden.

- Ja, man måste ju få dra igång lite snack runtomkring (skratt), säger han om sin tweet.

Så du kommer fortsätta spela innebandy nästa säsong?

- Jo, det kommer jag göra. Jag kommer inte lägga ner. 

Vet du vilken serie eller nivå det kommer att handla om då?

- Jag har inte gjort klart med något lag eller något. Det är väldigt låg chans att det blir SSL. Eller ja, den är ypperst minimal. Man har inte lämnat någon dörr stängd, om man säger så. Det är mycket som ska klaffa. 

Kan det bli en ”Jim Johansson Special”, det vill säga att du börjar leka innebandy i en lägre serie, för att sedan komma upp och charma SSL-publiken på slutet?

- Ja, det kan man väl säga. Det blir på en lägre nivå, sen får vi se vad som händer med tiden. Jag har haft en tendens dyka upp som ett rykte i jultider, det är de har blivit lite som min grej (skratt). Jag spelar fotboll på sommaren och sånt, så jag hinner med relativt mycket!


TV: Spelet bakom innebandyns succéavtal med TV4

Henrik Berndtson om innebandyns revansch efter stora misstaget med SVT: ”Det var fullständigt hål i huvudet”

Matchrapporter: Linköping starkast – efter två sena mål mot Thorengruppen Pixbo tog revansch – 8-6 mot Thorengruppen Växjö vann klart borta mot Thorengruppen IBF Falun besegrade Thorengruppen och toppar nu tabellen Thorengruppen avgjorde med fem mål i sista perioden

Den här artikeln handlar om: