Slutspel 2021
Foto: Per Wiklund
SM-slutspel

Pixbo är vidare till semifinal efter att ha slagit ut Rönnby

ANNONS

Pixbo gjorde processen kort mot västeråsarna och dagens 7-2-seger väckte liv i Rönnbys kvartsfinalspöke.

Först gick Thorengruppen vidare till semifinal på måndagskvällen och ett par timmar senare blev Pixbo Wallenstam det andra laget som är klara för semi efter att göteborgarna besegrat Västerås Rönnby med 3-0 i matcher.

- Rönnby kom ut bra och gjorde en riktigt bra första period och vi kom inte in i det så bra som vi borde. Men ju längre matchen gick blev vi bara bättre och bättre och vi kontrollerade det hela vägen ut. Så sett över hela matchen gör vi det bra, säger Ida Sundberg till Innebandymagazinet.

Ni var numret större i alla tre matcher och vinner totalt med 16-4. Varför vinner ni så pass hyfsat enkelt?

- Vi är en lagmaskin som bara pumpar på och pumpar på. Vi har tre bra femmor och har en formation en dålig dag så är det någon annan som kliver fram. Det spelar ingen roll egentligen vem det är som kliver fram för vi kör bara på. Så lagmaskinen är det som slår ut Rönnby.

Det här var fjärde raka slutspelet som ni slår ut Västerås Rönnby i kvarten, börjar ni inte tycka lite synd om dem?

- Haha, nä så länge vi går vidare tycker jag inte synd om dem. Men för egen del som varit med i alla fyra möten skulle det vara roligt med något annat motstånd. Men så länge vi vinner är jag jättenöjd.

I morgon kan Pixbos semifinalmotståndare bli klara om Endre vinner mot Täby. I så fall blir det Pixbo mot Endre i ena semin och Thorengruppen mot vinnaren av Mora och Sirius i den andra.  

- Det blir nog en kul matchserie i så fall. Vi möte dem i slutet på serien och då var det riktigt tight och skulle det bli Endre blir det nog tuffa matcher. De har verkligen steppat upp rejält på slutet och spelat riktigt bra mot Täby. Men vi har också steppat upp så det ska nog gå vägen.

Pixbobacken var en av planens allra bästa spelare idag och stod nästan för en felfri insats defensivt och för det belönades hon med en åtta i betyg.

- Jag hade riktigt kul när jag spelade idag och när man har kul brukar det gå väldigt bra. Jag är jättenöjd med min egen insats.  Jag kände mig stabil bakåt och jag vågade fylla på framåt och det var definitivt min bästa match i den här matchserien.

Ja det offensiva spelet drog ner betyget lite men Sundberg har inte gjord sig känd som någon poängspelare direkt utan hennes bästa kvalitéer sitter i att styra upp Pixbos försvar. Hon väntar fortfarande på första slutspelspoängen för säsongen och hoppas att den kommer mot Endre i semifinalen.

- Det här med poäng för min del brukar vi aldrig snacka om utan det är mer plötsligt händer det, skratt.  Men kan väl hoppas på att det första poänget kommer i den första semifinalen då.

Något som backgiganten kan ta med sig är att det året som Pixbo vann sitt första och enda SM-guld så var hon poänglös fram till semifinalen också där hon gjorde sitt första och enda poäng mot just Endre. Kanske är det just det som är göteborgarnas hemliga guldrecept?  

- Haha, vi har varit tydliga hela säsongen att vi går för guldet, det är målet.


TV: Spelet bakom innebandyns succéavtal med TV4

Henrik Berndtson om innebandyns revansch efter stora misstaget med SVT: ”Det var fullständigt hål i huvudet”

Matchrapporter: 2-1 i matchserien efter ny vinst för Pixbo Wallenstam mot Rönnby IBK Likaläge i matchserien efter Pixbo Wallenstams seger mot Rönnby IBK Rönnby IBK vann mot Pixbo Wallenstam efter straffdrama Rönnby IBK lyckades bärga segern mot IBF Falun Pixbo Wallenstam lyckades bärga segern mot IBK Lund

Den här artikeln handlar om: