SSL-kvalet
Foto: Anders Andersson
SSL-kval

Adam Colling efter gårdagens stjärnsmäll

ANNONS

Karlstadstjärnan lämnar lugnande besked efter gårdagens stora snackis.

Karlstad är vidare till Play Off 2 i SSL-kvalet efter att man på söndagskvällen slog ut Lindås Rasta med 2-1 i matcher. Den avgörande matchen vann värmlänningarna hyfsat bekvämt med 5-1.

- Vi gör en prickfri match där vi dominerar totalt i första perioden och där vi kanske borde ha avgjort redan där. Sedan kommer de tillbaka lite i andra perioden men vi har kontroll på dem. I sista blir vi lite mer avvaktande och spelar safe och riskerar inte så mycket. Sett till 60 minuter vinner vi rättvist, säger Adam Colling till Innebandymagazinet.

Karlstad satt rejält i klistret efter att man förlorade första mötet med 6-9 och Lindås hade ledningen på sin hemmaplan när det återstod mindre än fem minuter kvar att spela av match 2. Men Karlstad lyckats kvittera och sedan även vinna i sudden.

- Jag tror att vi gjorde läxan lite bättre än vad de gjorde efter första matchen. Vi skruvade på lite detaljer i försvarsspelet för att få dem lite mer obekväma och det fick vi väldigt bra träff på. Sedan är vi bättre tränade överlag och kan spela i ett högre tempo som gör att det blir jobbigt för dem att hänga med i längden. Jag tycker att det är helt rättvist att det är vi som går vidare sett till alla tre matcher.

Men den stora snackisen efter gårdagens match blev inte att Karlstad slog ut Lindås utan att Lindåsbacken Fabian Österman kom in sent i en situation i slutet av matchen när Adam Colling har öppet mål. Samtidigt som Colling får iväg bollen trycker Österman till honom så att han flyger handlöst över sargen och brakar in i en stol.

- Jag hinner inte uppfatta vad som sker utan jag sträcker mig efter bollen för att försöka få in den i mål. Så jag har ingen balans när han kommer in i situationen och trycker till. Han trycker till lite extra vilket var onödigt så det blir en rejäl smäll. Men samtidigt så var jag nog värd en smäll eller två. Jag kan vara ganska så grisig på planen jag också så det är sådant man får ta. Man får ge och ta i ett slutspel och det gick ju bra.

Video: Kolla in situationen nedan samt alla målen.


 

Hur mår du idag är det någon fara med axeln som tog emot smällen?

- Jag ramlade in i en stolkant bredvid ena ingången, så det var lite otur. Men det känns redan bättre idag så det ska inte vara någon fara inför fortsättningen.

Vad har du för känslor i kroppen direkt efteråt. Är du glad över att ha avgjort matchen eller är du förbannad för att du blev proppad?

- Jag uppfattar inte att bollen gick in utan det tar några sekunder innan jag fattar att det blev mål när jag får höra det. Det var en kraftig smäll så det är klart att jag blev skärrad men jag kände ganska fort att det inte var något som var brutet eller så, så då kändes det skönt. Och som jag sa så hade jag nog förtjänat en smäll.

Nu väntar nästa kvalrunda mot Djurgården i bäst av fem matcher som drar igång annandag påsk.

- Det ska bli kul, vi har aldrig mött dem tidigare så det blir spännande. Jag har ingen koll på dem mer än att jag vet att det är ett bra lag som vann den norra serien. Det kommer säkerligen bli tre tuffa matcher. Men jag litar på att våra tränare kommer att scouta dem och lägga upp en bra plan för hur vi ska slå dem.

Det var en hel del hetsiga situationer mellan er och Lindås och mellan Djurgården och Visby var det också väldigt tuffa tag. Vad tror du att det kommer bli för matchbild nu när det är ännu mer som ligger i potten?

- Det kommer nog bli liknande matchbilder. Vi trivs som bäst när det är heta matcher så det kommer bara bli roligt med lite fysiskt spel. Men det gäller att hålla huvudena kalla och hålla sig på banan. För det är ju laget som gör mest mål som kommer vinna och inte laget som ställer till med mest situationer.   


Matchrapporter: Kalmarsunds seger spiken i kistan för Karlstad – som åker ur serien Djurgården måste kvala efter oavgjort mot Skälby Jens Ohlin i målform när Djurgården vann mot Sundsvall FBC Lindås Rasta säkrade seriesegern efter 11-3 mot Floda IBF Falun vinnare mot Karlstad – avgjorde i förlängningen

Den här artikeln handlar om: