Storvreta-Växjö 11-5 (4-1 i matcher)
Foton: Per Wiklund
SM-slutspel

Storvreta klara för semi efter Gustafssons målshow

ANNONS

Siffrorna som visar Storvretas dominans i kvartsfinalen mot Växjö.

Kalmarsund var först att ta sig till semifinal, nu gör seriesegrarna Storvreta dem sällskap. Detta efter 4-1 i matcher mot Växjö. Uppsalalaget avslutade med två storsegrar, 3-10 senast på bortaplan och nu 11-5 på hemmaplan. Tränaren Oscar Lundin summerar lagets insats ikväll:

– Som prestation helt okej, bra kanske till och med. Jag tycker att vi har hittat ett bra sätt att skapa mycket målchanser under den här matchserien. Sedan är Växjö luriga med bollen, de spelar sig igenom ett par gånger, men Viktor Klintsten upp stort idag också. Sedan är det klart att special teams med vårt powerplay i spetsen gör att matchen dör lite i andra perioden. En väldigt bra laginsats, hårt jobb i försvaret och vi skapar den typen av målchanser som ger oss möjligheten att vara effektiva, säger Oscar Lundin till Innebandymagazinet.

4-2, 2-0, 4-1, 4-0 och 5-1. Så har första perioden slutat i respektive match, samtliga gånger till Storvretas fördel. Det ger en total målskillnad i förstaperioderna på 19-4.

– Vi har hittat ett sätt att sätta tryck mot deras mål tidigt i matcherna och satt oss i ett bra läge i alla fem, säger Lundin och försöker peka på vad mer som gjort Storvreta bättre än Växjö i den här matchserien: 

– Jag tycker överlag att det är en laginsats, men Klintsten har som sagt gjort en bra vecka mot dem. I övrigt är det svårt att peka på något speciellt, vi visste innan att om vi kommer upp i prestation så vinner vi i bäst av sju mot Växjö.

Planens gigant ikväll var Tobias Gustafsson. Backstjärnan, som haft skadebekymmer och inte har kunnat delta i hela kvartsfinalserien, noterades för fyra mål och två assists.

– Vi vet vilken nivå Tobbe har i sitt spel och nu har han spelat två fajter innan det här och hittat timingen och touchen. Så som vi spelar innebandy med mycket folk i anfallszon, där är han väldigt farlig, och det är kul att se att han får utdelning. Han blir viktig för oss i det fortsatta slutspelet.

Har du någon önskemotståndare i semin?

– Nej. Tråkigt svar, jag vet. Vi har hittat nycklar och vapen mot alla lag i år för att få matcherna att se ut lite som vi vill. Vi får se vad som händer. 

Något i de andra kvartsfinalerna som överraskat dig?

– Överraskat vet jag inte, inga överraskningar på det sättet tycker jag. Lagen har följt sina prestationer och sitt sätt att spela innebandy från grundserien in i kvartsfinalserien. Det har sett ganska så väntat ut utifrån förutsättningarna. Mycket spring i matcherna mellan Mullsjö och Dalen, mycket gas mot broms i Falun-Helsingborg, och Kalmarsund fick tidigt momentum och var starka i den matchserien. Inga konstigheter tycker jag.

Hade du räknat med att Helsingborg skulle ha tagit två fajter mot Falun nu?

– Det är tajt i slutspel och händer alltid grejer, bollar studsar in och emot. Det är klart man förväntar sig att Falun ska gå vidare men det är alltid ovisst på förhand. Det är därför man spelar bäst av sju, man vet att det blir tajt och det ska vara rättvist. Vi får se hur det slutar.


TV: Spelet bakom innebandyns succéavtal med TV4

Henrik Berndtson om innebandyns revansch efter stora misstaget med SVT: ”Det var fullständigt hål i huvudet”

Matchrapporter: Storvreta segrade och avgjorde mot Växjö Växjö tog sista chansen mot Storvretas Bra läge för Storvreta efter ny seger 2-0 i matchserien efter ny vinst för Storvreta mot Växjö Storvreta vann första matchen mot Växjö

Du kanske även vill läsa:
Betyg: Storvreta-Växjö
Plus Betyg: Storvreta-Växjö
Den här artikeln handlar om: