#ibsilly
Foto: Magnus C Lydahl
Superligan

Jönköpings truppbygge inför nästa säsong är redan igång

ANNONS

Jönköpings sportchef om ryktena: "Då är det ett rejält tapp för oss"

Jönköpings säsong blev inte vad man hade hoppats på. Laget hamnade sista i SSL dam och om det inte hade varit för att Svenska Innebandyförbundet beslutade att stänga SSL hade laget spelat i allsvenskan nästa säsong. 

– Att åka ur är lätt, men att tag sig upp är svårt, säger Jönköpings sportchef Magnus Ander till Innebandymagazinet. 

Laget hade en tuff säsong där bland annat lagkaptenen Gabriella Strandberg missade mer än halva säsongen på grund av en hjärnskakning. Dessutom ryktas de två bästa poänggörarna bort från klubben. Moa Jakobsson ryktas till IBF Falun och Ellen Svensson ryktas till både IBF Falun och Pixbo Wallenstam. Om de försvinner behövs den poängskörden fyllas upp av några andra. 

– Att tappa Ellen och Moa skulle vara en förlust för vilket lag som helst. Om det nu blir så att ryktena visar sig stämma så är det ju ett rejält tapp för oss. Men det är så det är nu den här tiden, att man tappar spelare och man letar nya spelare. Både Ellen och Moa har ju varit i klubben ganska länge nu och jag gissar på att dem söker nya utmaningar. Skulle det vara så att vi tappar dem så löser vi deras poäng. Vi har spelare på väg in som jag tror är kapabla att ersätta den poängskörden. Men visst skulle det vara ett tapp. 

En som redan är klar bort från klubben är tränaren Johan Ivarsson som tackar för sig efter tre år som tränare för laget. Ny tränare in för Jönköpings IK blir den förre kollegan Daniel Stenmarker. 

– Tjejerna har lyssnat på honom (Ivarsson) i tre år nu och det behövs en ny röst tror jag. Daniel Stenmarker har varit många år i allsvenskan och nu varit tränare i två år i SSL och han har lite egna idéer han vill testa så jag tror det blir jättebra.


Stenmarker får även sällskap av två nya ansikten i tränarstaben inför nästa säsong. Klubben har även gjort klart med SSL-rutinerade Fredrik Frendin från Fagerhult Habo som förra året var assisterande till Johan Kihlblom. Dessutom tar man in Torbjörn Jansson som har lång erfarenhet av distriktslag och talangutveckling. 

– Daniel och Fredrik känner varandra sen länge så det samarbetet kommer bli hur bra som helst. Torbjörn Jansson är en väldigt tydlig ledare som är duktig på hur man jobbar med grupp kontra individ och gruppdynamik. Det känns som att ledarstaben redan nu är väldigt komplett, avslutar Ander. 


TV: Otroliga resan från juniorlaget till ordförande i Pixbo som 21-åring

Förebilden Henrik Berndtson tipsar: Så kan du göra en karriär inom och med hjälp av innebandyn

Matchrapporter: Underläge i tredje perioden – då vände Partille D1 och vann Klart i dag: Jönköping vinner serien efter seger mot Växjö IBK Jönköping ny serieledare efter 14-1 mot Olofström Lindås segerrad fortsätter efter 7-4 mot Jönköping Jönköping toppar tabellen efter seger mot Craftstaden

Den här artikeln handlar om: