#ibsilly
Lisa Söderlund.
Foto: Johan Thörnberg
Superligan

Får nytt tvåårskontrakt: "Har mänskliga egenskaper som jag värderar högt"

ANNONS

Har gjort 10 år i Västerås Rönnby – förlänger vistelsen med minst två år.

2010 lämnade Lisa Söderlund Västerås IBS för Västmanlands största klubb, Västerås Rönnby. Debuten i högstaligan för den nu 22-årige Söderlund kom 2016/17, och nu står det klart att den unga klubbveteranen blir kvar i minst två år till.

- Lisa är en vinnarskalle av rang och hon använder det till att se till att hitta lösningar för att vinna. Hon är stark defensivt både kollektivt och 1vs1. Samtidigt är hon en av seriens bästa spelare på att skydda bollen och vända bort motståndare, säger Rönnbys tränare Andreas Harnesk i ett pessmeddelande.

 - Lisa har mänskliga egenskaper som jag värderar högt med att hon bryr sig om andra personer & hon bryr sig om att kunna allt hon gör bra. Det är en smart tjej. Den dagen hon börjar lämna sin trygghetszon lite mer och jobba på saker hon tycker är obekvämt blir hon en världsspelare.

Lisa Söderlund om sitt nya kontrakt:

- Jag trivs väldigt bra både i föreningen och laget så att få fortsätta utvecklas i en miljö jag verkligen trivs i kändes lockande. Sen ser jag väldigt mycket potential i laget och känner verkligen att vi är på gång och vill vara med på den resan.  Jag har ett klubbhjärta för Rönnby, så när bitarna utanför innebandy föll på plats inför kommande säsong så var det ganska givet att förlänga. Speciellt när Rännar också signa på, vi är lite som en 2 för 1 deal.

Söderlund har gjort 17 poäng på 25 matcher den här säsongen för ett Rönnby som slutade sjua i SSL, och som just nu deltar i kvartsfinalen mot Pixbo Wallenstam (ligger under med 0-2 i matcher)

- Säsongen har varit upp och ner rent resultatmässigt. Men vi tog oss till slutspel och avsluta serien starkt. Så oavsett hur slutspelet utspelar sig så är jag ändå nöjd med säsongen.  Sen inför kommande säsong så hoppas jag att vi fortsätter utvecklas individuellt som spelare och att det kanske får lite mer utdelning i spelet. I år har vi utvecklats men kanske inte fått ut max potential av utvecklingen, så det hoppas jag på kommer komma nästa säsong. Och då är vi verkligen ett lag som har möjligheter att uppnå de resultat och mål vi strävar efter. Jag tror verkligen på laget och föreningen


TV: Otroliga resan från juniorlaget till ordförande i Pixbo som 21-åring

Förebilden Henrik Berndtson tipsar: Så kan du göra en karriär inom och med hjälp av innebandyn

Matchrapporter: Pixbo Wallenstam knäckte Rönnby IBK i avgörande matchen Likaläge i matchserien efter Rönnby IBK:s seger mot Pixbo Wallenstam 2-1 i matchserien efter ny vinst för Pixbo Wallenstam mot Rönnby IBK Likaläge i matchserien efter Pixbo Wallenstams seger mot Rönnby IBK Rönnby IBK vann mot Pixbo Wallenstam efter straffdrama

Den här artikeln handlar om: