#ibsilly
Josef Sankell.
Foto: D-Foto
Superligan

Byter Allsvenskan mot SSL: "En karaktär som vi har saknat i gruppen"

ANNONS

Superligan blir en Sankell rikare till nästa säsong.

Storebror Jesper är redan en etablerad stjärna i Superligan. Nu kan Josef Sankell, 25 år, gå samma resa. Han lämnar allsvenska Lagan och återvänder till SSL-laget Jönköping.

- Att komma tillbaka till Jönköping som stad känns bra och JIK som klubb ännu bättre. Jag har fått tillbaka suget för innebandyn igen och upplägget som JIK presenterade passade mig perfekt, säger han i ett pressmeddelande från klubben.

Sankell gjorde debut i SSL med Mullsjö säsongen 2012/13 men lämnade sedan för Jönköping. Han hann också med att representera Växjö och Östra SK Jönköping innan han skrev på för allsvenska Lagan inför den här säsongen. Där blev det 22 poäng (12+10) på lika många matcher.

- Mycket har hänt sen jag var här senast och det känns oerhört spännande med det vi bygger nu för framtiden. Jag ser fram mot att sätta min ton i laget och jag är beredd att ge allt och lite till för laget och föreningen, säger Josef Sankell.

Sportchef Joakim Nordén om värvningen:

- Josef är en karaktär som vi har saknat i gruppen tidigare. En kravställare som går över lik för att vinna innebandymatcher. Han har bra speed, bra blick och en bra push den sista tredjedelen i banan. Han är fortfarande ung och har sina bästa år framför sig. Det ska bli oerhört kul att följa hans fortsatta utveckling i SSL kommande säsonger.


TV: Spelet bakom innebandyns succéavtal med TV4

Henrik Berndtson om innebandyns revansch efter stora misstaget med SVT: ”Det var fullständigt hål i huvudet”

Matchrapporter: Storvreta vann och avgjorde matchserien 3-1 i matchserien efter ny vinst för Storvreta mot JIK JIK reducerar mot Storvreta efter dramatik Storvreta tog ny seger mot JIK Storvreta tog hem första matchen mot JIK

Den här artikeln handlar om: