Slutspelet 2021
Foto: Albin Skur
SM-slutspel

Markus Johansson inför Linköping hemma

ANNONS

Kalmarsundsstjärnan om sina gamla lagkompisar: ”Linköping har verkligen kniven mot strupen”

I torsdags tog Linköping en livsavgörande seger hemma mot Kalmarsund med 6–5 efter att Dany Känzig avgjorde matchen och med det reducerade matchserien till 3–1. Idag är det dags för match igen i serien där Kalmarsund kan bli det första laget att ta sig till semifinal.

Innebandymagazinet tog ett snack med Kalmarsunds poänggörare Markus Johansson inför lördagens drabbning.

Linköping lyckades hålla matchserien vid liv efter sin vinst i torsdags. Ser ni det som en väckarklocka eller känner ni ett lugn då ni vet att det finns tre matcher till där ni kan knipa en seger?

- Vi är väldigt trygga i vårt spel och i gruppen. Tankarna går som i alla andra matcher att vi kommer gå ut på planen och göra det vi vet att vi klarar av, och det är att vinna matcher mot Linköping. Jag skulle absolut inte vilja byta position med Linköping, det är alltid skönt att ha en 3–1 ledning och inte ligga under, men vi kommer vara väldigt hungriga på att stänga den här matchserien.

Vad har varit nyckeln att ni har gått upp i en 3–1 ledning?

- Nyckeln är egentligen att vi är ett betydligt bättre lag än Linköping på alla positioner. Kvalitén som vi besitter tycker jag har varit väldigt bra under hela säsongen och vi har fått ut mycket av den truppen vi har i dagsläget. Sen är det alltid små tillfälligheter som avgör matcherna i ett slutspel såklart, det är många faktorer som kan spela in och där tycker jag att vi har varit lite vassare än Linköping.

 

För din egen del har det gott väldigt bra. Du snittar tre poäng per match och gjort sammanlagt 12 poäng, lika mycket som din lagkamrat Kevin Haglund. Varför har det går så bra för dig?

- Bra fråga, men jag har ju beslutat mig för att lägga klubban på hyllan efter den här säsongen och jag vet att det inte kommer vara så många fler matcher som jag kommer spela på den här elitnivån. Jag har sagt det tidigare i intervjuer att jag ska gå ut och ge 100% vilket man självklart alltid ska göra, men det blir mer påtagligt nu när man vet om att det är få matcher kvar. Jag försöker bara njuta och ha kul och det är kanske det som har speglat min presentation på planen.

Ni var utan både Kim Nilsson och Tim Nyander i torsdagens match, är det en anledning till att ni förlorade eller är det andra faktorer?

- Både och skulle jag vilja säga. Det är klart att vi är vana att spela in vissa kedjor och helt plötsligt blev det en rockad på en del spelare både i första- och tredjekedjan. Det blev också rätt tätt inpå för vi visste inte hur vi skulle ställa upp laget. Det är klart att det kanske spelade en liten roll, men jag tycker att vi besitter en sån vass kvalité att kunna vinna en match mot Linköping utan Kim och Tim.

Vet du när ni kan få tillbaka Kim och Tim?

- Vet jag faktiskt inte, kan inte svara på den frågan.

 

Känner ni någon som helst press inför matchen i helgen?

- Nej det tycker jag inte. Tycker vi har en skön känsla i gruppen. Vi har ju under hela säsongen vunnit merparten av våra matcher och vi kommer spela i KIFAB Arena på lördag där vi har varit starka sedan vi invigde arenan. Jag skulle inte säga att vi har någon press utan det har Linköping som måste vinna tre raka matcher, Linköping har verkligen kniven mot strupen. Klart vi har några livlinor ifall vi förlorar, men vi kommer gasa på för att stänga serien på lördag.

Om Kalmarsund blir klara för semifinal får vi se på lördag då matchen spelas klockan 16.00 i KIFAB Arena där Kalmarsund tar emot Linköping.


TV: Spelet bakom innebandyns succéavtal med TV4

Henrik Berndtson om innebandyns revansch efter stora misstaget med SVT: ”Det var fullständigt hål i huvudet”

Matchrapporter: Växjö vann avgörande matchen mot Kalmarsund Kalmarsund vann och kvitterade mot Växjö Pixbo säkrade segern i matchserien mot Linköping Växjö tog ny seger i serien mot Kalmarsund Pixbo tog ny seger mot Linköping

Den här artikeln handlar om: