Slutspel 2021
Foto: Albin Skur
SM-slutspel

Kalmarsund är klara för historisk semifinal

ANNONS

Missat slutspel, inställt slutspel och historisk semifinal är Kalmarsunds facit under sina tre år i Svenska superligan.

FBC Kalmarsund besegrade Linköping IBK med 5-1 på lördagskvällen och i och med det avancerar smålänningarna som första lag till semifinal efter totalt 4-1 i matcher.

- Vi har full koll på matchen från start till mål. Det var skönt att stänga ner det idag för jag är trött på att möta Linköping nu, säger Kevin Haglund till Innebandymagazinet.

22-åringen gör sitt första slutspel och han har varit stekhet genom hela kvartsfinalserien och öst in åtta mål och fem assist. En formtopp som tackar Linköping för.  

- Det har känts bra och jag älskar att spela matcher när det hettar till. Jag har fått lite extra tändvätska från Linköpingsspelarna så det är bara att tacka och ta emot för det. För varje match som har gått har de gett mig bättre självförtroende så det är bara att fortsätta rida på vågen.

Vad är det som de har gjort för att öka ditt självförtroende?

- Genom hela serien har de försökt snacka med mig och de har försökt att ligga på mig extra hårt, men det gick ju så där för dem.

Ni går vidare relativt enkelt med 4-1 i matcher, varför gör ni det?

- Vi är ett bättre lag än Linköping på alla positioner och vi slarvade bort en match lite onödigt. Vi spelar stort, vi är effektiva, vi är starka hemma och vi offrade oss väldigt mycket i försvarsspelet. Då är det svårt för något lag att slå oss.

Segern betyder att Kalmarsund redan har vunnit en bronsmedalj och att man ska spela föreningens första semifinal någonsin.

- Det är klart att det känns bra men man vinner ingen bronsmedalj. Det är bara att ladda om och sikta på semifinalen nu. Klart att det är stort för föreningen att vi gått så här långt men nu är det bara att fylla på med energi och fortsätta köra på.

Vilka möter ni helst i er historiska första semifinalserie?

- Det spelar ingen roll, ska vi stå som vinnare i Globen så måste vi vinna över alla lag som står i vår väg. Så det spelar ingen roll vilka som står på andra sidan, vi ska vinna oavsett.


TV: Så kan innebandyn tjänar mer pengar på sina arrangemang

Henrik Berndtson, en av Sveriges mäktigaste inom nöjesindustrin, om målgruppen som innebandyn ska attrahera för att skapa fler intäkter.

Matchrapporter: Växjö vann avgörande matchen mot Kalmarsund Kalmarsund vann och kvitterade mot Växjö Pixbo säkrade segern i matchserien mot Linköping Växjö tog ny seger i serien mot Kalmarsund Pixbo tog ny seger mot Linköping

Den här artikeln handlar om: