SSL-kvalet
Foto: Adam Troy
SSL-kval

Hagunda var bäst när det gällde som mest

ANNONS

Tre raka förluster mot AIK men när det gällde som mest så la Hagunda i en växel till som AIK inte hängde med.

Hagunda är vidare till Play Off 2 i SSL-kvalet efter att de slog ut AIK med 8-4 i den avgörande matchen på lördagseftermiddagen.

- Vi är väldigt nöjda med att vi gick ut som vinnare. Det var en rolig matchserie med två lag som ville spela med mycket fart, fysiskt och aggressivt. Det bjöds på en hel del fina grejer där ute och vi är nöjda och glada, säger tränare Magnus Adolfsson till Innebandymagazinet.

Hagunda började bäst och gick upp till en 4-0 ledning innan AIK vaknade till liv och kämpade sig in i matchen. Efter lite drygt en minut i tredje perioden så kvitterade AIK till 4-4 och hade momentum i matchen. Men då klev Hagundas veteran Fredrik Holtz fram och satte 5-4 på ett frislag där AIK-försvaret gjorde ett par juniormisstag för mycket.

- Vi lärde oss rätt mycket från i onsdags att vi behöver fortsätta spela innebandy när vi leder. Det var väldigt skönt att vi kunde axa upp igen när vi tappad ledningen. De gjorde väl två mål i powerplay där vi blev lite passiva och stod på hälarna. När vi gör 5-4 så blev det avgörandet, de tappade sin ork där och vi började spela snabbare och rakare och de fick väldigt stora ytor att springa och jaga boll på.

AIK vann båda mötena i serien och den första kvalmatchen, men sedan tog ni över och vann det två sista matcherna när det gällde som mest. Vad avgjorde denna kvalserie?

- Vi har varit väldigt målmedvetna och vi har jobbat på. Sett till alla tre matcher så tycker jag att vi har varit laget som dikterat villkoren. Vår spets har varit spetsigare och jag tycker att vår prestation har styrt hur matchbilden ska se ut mer än vad AIK har gjort. Vi hade lite högre högstanivå över alla tre matcher och det fällde avgörandet.

Vilka spelare i Hagunda är du mest nöjd med under kvalserien?

- Jag tycker att hela laget varit bra och jobbat väldigt hårt. Men Fredrik Holtz gick in och visade vägen senast med ett hattrick och idag gjorde han tre nya poäng och det avgörande 5-4 målet. Niklas Söderström i målet gjorde en jättefin match idag och han stod för ett par svettiga räddningar när det behövdes som bäst. Backsidan har varit väldigt bra och de har slitit väldigt mycket och tagit massor av kloka beslut. Vi har rullat runt på fyra backar bara och de har gjort ett hästjobb.

Beroende på hur det går i de andra kvalmatcherna i morgon så väntar antingen Warberg eller vinnaren mellan Lindås Rasta och Karlstad i nästa runda.

- Det spelar inte så stor roll det kommer bli roligt vilka vi än får möta. Alla tre lagen är ju blåa och de har även fina hallar så det är hugget som stucket.

Hur ska ni fira segern och avancemanget ikväll?

- Vi ska bara försöka landa och ta hand om kropparna och vila upp oss till måndag. Då drar vi igång igen och jobbar stenhårt inför nästa match.


TV: Så kan innebandyn tjänar mer pengar på sina arrangemang

Henrik Berndtson, en av Sveriges mäktigaste inom nöjesindustrin, om målgruppen som innebandyn ska attrahera för att skapa fler intäkter.

Matchrapporter: Pixbo utklassade AIK på hemmaplan Uddamålsseger för Nykvarns IF mot Hagunda Målfest när Kalmarsund krossade AIK i Solnahallen Svårstoppade FCH fortsätter vinna – 5-4 mot Hagunda IBF Falun ryckte i sista perioden och vann mot AIK

Den här artikeln handlar om: