SSL-kvalet
Foto: Marcus Aronsson
SSL-kval

"Vi har antingen varit jävligt bra eller jävligt dåliga"

ANNONS

60 dramatiska minuter kommer avgöra om AIK:s säsong är ett stort misslyckande eller inte.

Imorgon ska det avgöras om det blir AIK eller Hagunda som går vidare till play off 2 i SSL-kvalet. AIK inledde stabilt med att vinna första kvalmatchen med 7-5 på hemmaplan men i returmötet gick stockholmarna inte alls att känna igen och de låg under med 1-8 efter två perioder. De lyckades snygga till siffrorna i sista perioden och torskade till slut bara med 8-11.

- Första matchen gjorde vi en otroligt fin insats och den matchen påminde väldigt mycket om när vi slog dem i serien båda gångerna. Så vi hade en fin känsla med tre raka segrar inför den andra matchen. Det blev nog fallet för oss i den matchen, vi var inte helt påkopplade och vi ställd in skorna och det straffar sig såklart direkt mot så bra motstånd. Vi var för nonchalanta inför uppgiften tyvärr och Hagunda straffade oss rejält, säger Alex Kjellbris till Innebandymagazinet.

De inställda skorna kan bli en kostsam affär för AIK som nu släppt in Hagunda i matchen igen och imorgon ställs allt på sin spets. Då krävs det 60 minuters koncentration för att få fortsätta kvala mot SSL annars så blir det ett par månaders semester istället.

- Allt annat än en vinst är ett misslyckande för oss. Vi har absolut både kvalitén och truppen för att gå vidare från den här rundan. Är vi fokuserade och gör våra saker rätt så ska vi slå Hagunda, en förlust skulle vara ett stort misslyckande för vår del.

Vad talar för att det inte ska bli ett stort misslyckande då?

- Vi har haft vår dipp i kvalet nu och lärt oss vår läxa. När vi tog tag i det senast så tror jag att vi vann sista perioden med 7-3 så vi vet ju vad som krävs för att göra mål på Hagunda och vinna. Vi vet att skärper vi bara till oss så kommer det gå vägen.

Vad talar för att det inte är Hagunda som får gå på semester då?

- I den här kvalserien har de haft en mycket jämnare prestation än oss. Vi har antingen varit jävligt bra eller jävligt dåliga. Så de är lite mer balanserade i sina prestationer och det talar för dem.

Matchen i matchen kommer stå mellan AIK:s Alex Kjellbris och Hagundas Fredrik Holtz. De är de två spelarna som gjort flest poäng när de båda lagen har mötts de tre senaste säsongerna. Totalt har de gjort 14 poäng vardera mot varandra och en av nycklarna till vinst imorgon kommer vara vilken poängkung som vinner den interna kampen.  

- Jag får säga till mina försvarsspelare att ligga på honom lite hårdare och se till att stänga ner honom. Sedan får jag säga till så att mina anfallskollegor serverar mig, eller att de ställer sig på rätt ställe så att jag kan servera dem lite mackor, skratt.  Holtz är en sjukt bra spelare och han har mer rutin än vad jag har så det bli knepigt att knäppa honom på näsan när det kommer till att göra poäng. Men jag ska göra ett försöka och jag tror att om jag lyckas med det så vinner vi matchen.

Hur kommer denna sjukt spännande match sluta?

- Jag tror att vi kommer att vinna med 6-3.

Så vilka skulle ni allra helst vilja möta i nästa kvalrunda i så fall?

- Jag har dålig koll på söderlagen, det känns som det varit väldigt jämnt i år. Men det är klart att det hade varit väldigt roligt med ett klassiskt AIK-Warberg-möte. Så en kvalserie mot Warberg där vinnaren spelar i SSL hade varit ett väldigt intressant möte där insatserna varit högre än bara en SSL-plats.


TV: Så kan innebandyn tjänar mer pengar på sina arrangemang

Henrik Berndtson, en av Sveriges mäktigaste inom nöjesindustrin, om målgruppen som innebandyn ska attrahera för att skapa fler intäkter.

Matchrapporter: Pixbo utklassade AIK på hemmaplan Uddamålsseger för Nykvarns IF mot Hagunda Målfest när Kalmarsund krossade AIK i Solnahallen Svårstoppade FCH fortsätter vinna – 5-4 mot Hagunda Storvreta har fem raka segrar – vann mot Hagunda med 11-5

Den här artikeln handlar om: