#ibsilly
Foto: Adam Troy
Superligan

Otto Weidman om nya tränaren: "En enorm vinning"

ANNONS

Storvretas nya center får en minst sagt meriterad mentor på tränarbänken.

I helgen som gick blev Otto Weidman klar för Storvreta. Jönköpings tongivande center lämnade därmed klubben efter åtta säsonger, för spel hos SSL:s grundserievinnare. I intervjuer har Weidman återkommit till de givande samtal han har haft med tränarna Oscar Lundin och Mika Kohonen som en bidragande faktor till sitt klubbval.

- De ser stor potential och utvecklingsmöjligheter hos mig. De söker en center som kan komplettera de centrar som de redan har. De tycker inte att de riktigt har den spelartypen som jag är. De har stor tilltro till mig och mycket potential, så det har varit kul att höra, säger Weidman till Innebandymagazinet.

Weidman, som fyller 23 år om cirka tre veckor, kommer därmed få jobba med legendaren Mika Kohonen. En tidigare center som rankas som den bästa på sin position genom tiderna, och av många som den bästa spelaren i historien.

- Det har också varit en liten del av allting, såklart. Att jag vet att han kommer vara i båset och på träningar, att han är där när jag ska utvecklas. Han har förmodligen en massa idéer och tips som han kan lära ut – det ser jag bara som något positivt, som en enorm vinning, säger Weidman.

Har Mika Kohonen varit en spelare som du tittat på mycket när du växte upp?

- Han hade väl sina största dagar när jag var lite för liten, innebandyn var inte så stor i sociala kanaler då. Jag har sett lite gamla klipp på YouTube när man varit inne och kollat! Han har en aura runtomkring sig som lyser att han har varit en vinnare, och en väldigt stor spelare. Han är också en väldigt trevlig människa när man fått prata med honom. Det ska bli kul!

Det är alltså inte den supermeriterade finländaren som var stora idolen eller förebilden under Weidmans uppväxt – det handlar istället om den betydligt mer okände Sävsjö-ikonen Joakim Bjerhag

- I innebandyväg har det inte varit några speciella namn (som varit idoler). När jag växte upp i lilla Vrigstad här i Småland så hade vi en grannförening i Sävsjö där Joakim Bjerhag spelade. Han var en väldigt tongivande spelare i den lilla klubben. Så det är väl han jag skulle säga, i så fall. Jag har tagit mycket från olika spelare, Karl-Johan Iraeus har man kollat mycket på när han spelade. Sen har det varit många fotbollsspelare man tittat på.

Weidman är värvad som center, en position som Storvreta av tradition haft det välbeställt på. Till nästa år kan det dock finnas luckor där. Vad som händer med Alexander Rudd är oklart och veteranen Victor Andersson har tidigare hintat om att han kan avsluta karriären efter säsongen. Andra spelare som spelat center den senaste tiden är Rasmus Sundstedt, Niklas Winroth och Fredrik Lindholm.

- Det blir en konkurrenssituation, man ska ha en bra försäsong och vara skadefri, och så vidare. Så jag vet inte hur det kommer se ut i september när ligan drar igång. De vill använda mig som en klassisk center, som är bra i båda håll, sätta igång spelet och vinna boll, och så vidare.

Du har fått ett nytt favoritlag i året slutspel. Storvreta leder med 2-1 i matcher inför kvällens drabbning mot Växjö. Vad tror du om lagets chanser den här säsongen?

- Jag följer dem, så klart, och ser stora möjligheter. Sen känns det som det kan bli jämnt, så ska det vara i ett slutspel. Det är ofta jämnt hela vägen. Jag ser goda möjligheter, de har ett enormt bra lag och det känns som de kommer växla upp ju längre slutspelet går!


TV: Spelet bakom innebandyns succéavtal med TV4

Henrik Berndtson om innebandyns revansch efter stora misstaget med SVT: ”Det var fullständigt hål i huvudet”

Matchrapporter: Storvreta segrade och avgjorde mot Växjö Växjö tog sista chansen mot Storvretas Bra läge för Storvreta efter ny seger 2-0 i matchserien efter ny vinst för Storvreta mot Växjö Storvreta vann första matchen mot Växjö

Den här artikeln handlar om: