Slutspel 2021
Foto: Per Wiklund
Superligan

Från bänkspelaren till slutspelsjoker

ANNONS

Med poäng i nio raka matcher är Liam Åström en av Storvretas allra hetaste spelare.

Ikväll spelas den fjärde kvartsfinalen mellan Storvreta och Växjö och det är Uppsalalaget som kopplat greppet inför kvällens bortautmaning och har en 2-1 ledning i matcher. Storvretas laguppställning är överfull med stjärnor men det är en blott 19-årig SSL- och slutspelsdebutant som imponerat mest hittills. 

- Det är nytt men kul. Man spelar nästan varannan dag så nu har jag insett hur viktigt det är med återhämtning och så vidare. Sen möter man i stort sett samma spelare hela tiden så det bygger upp lite mer känslor i matcherna vilket bara är roligt, säger Liam Åström till Innebandymagazinet.

Supertalangen värvades från Herr1an inför den här säsongen och han fick en tuff start på sitt SSL-äventyr med mycket bänknötande i början och en skada som stoppade han från spel i cirka två månader. Men på slutet i grundserien fick han chansen och som han tog den. Åström avslutade serien med att göra poäng i sex raka matcher, de två sista matcherna gjorde han 8 poäng i och han har konserverat formen till slutspelet. Han har gjort poäng i varje slutspelsmatch och han ligger på tredjeplats i den interna poängligan just nu och han spelar powerplay. 

-Som jag varit inne på tidigare är det framförallt att jag fått mycket förtroende från Oscar och Mika(tränarduon) som ligger bakom detta. Samt att jag och "Vigge" (Victor Andersson) har hittat varandra bra ute på banan. Sen har "Fille" (Filip Eriksson) kompletterat upp det bra bakom oss. 

Från bänkspelare i grundserien till poängkung och PP-spelare i slutspelet, var befinner du dig just nu i hierarkin i laget skulle du säga?

- Haha, i hierarkin är jag inte högt upp i laget, jag är fortfarande yngst och är den som ska samla bollar och bygga sarg på träningarna. Har X antal år kvar tills jag kan börja klättra på den listan, haha.

Hur går tankarna inför kvällens fjärde möte med Växjö?

- Mina tankar är att vi ska hitta ett sätt att vinna matchen och sen ska vi åka hem igen.


TV: Så kan innebandyn tjänar mer pengar på sina arrangemang

Henrik Berndtson, en av Sveriges mäktigaste inom nöjesindustrin, om målgruppen som innebandyn ska attrahera för att skapa fler intäkter.

Matchrapporter: Storvreta segrade och avgjorde mot Växjö Växjö tog sista chansen mot Storvretas Bra läge för Storvreta efter ny seger 2-0 i matchserien efter ny vinst för Storvreta mot Växjö Storvreta vann första matchen mot Växjö

Den här artikeln handlar om: