Torsdagens kvartsfinaler
SM-slutspel

Tio sekunder som gav Thoren första segern

Favoritseger när norr mötte söder i Thorengruppens historiska slutspelsmatch.

Thorengruppen fick en drömstart på matchen i Umeå Energi Arena, mot bortalaget Malmö som bokade slutspelsbiljetten först efter omgång 25 av totalt 26 i grundserien. Inte helt oväntat var det systrarna från Finland, Veera Kauppi som gjorde premiärmålet assisterad av Oona Kauppi.

Det var en historisk match, då Thorengruppen gjorde entré på slutspelsscenen, även om arvet från IKSU är påtagligt med SM-medaljer i stort sett varje år de 15 senaste åren.

2-0 efter första perioden och 3-0 efter 40 minuters spel. Det var stabil hemmaledning helt enkelt och Thorengruppen hade ett betydande bollinnehav uppskattningsvis 70-30 fördel. Matchen avgjordes fem minuter in i tredje perioden när 4-1 och 5-1 kom inom loppet av tio sekunder.

Thorengruppen var ett nummer för stora helt enkelt i den första slutspelsmatchen. Laget stryka, den finska superduon som noterades för Veera Kauppi 3+0 och Oona Kauppi 0+4 är både Thorengruppens styrka och svaghet som låg bakom fyra av de fem målen. Sista tre minuterna av matchen höll hemmalaget bollen och kunde behärskat vinna med klara 5-2

- Vi har en 3-0 ledning och det blir aldrig riktigt match målmässigt. Vi håller tätt och det kändes stabilt. Vi imponerande idag och jag hoppas det fortsätter så. Vi har varit stabila hela säsongen men vi tar en match i taget. Det är ny match i Skåne på lördag och det känns jätteviktigt för oss att vi nu har med oss Emelie Wibron i laget, säger Amanda Delgado Johansson efter matchen till Sportexpressen.

Malm som inledde SM-slutspelet med en förlust mot serievinnarna Thorengruppen gör trots allt en okej match, något som även skåningarna tyckte.

- Vi gör en helt okej match, vi måste vara lite hetare och chansa lite mer för att göra mål, ta mer skott. Vi har pratat om Thorengruppens höga press men vi gör inte tillräckligt för att straffa dem, säger 18-årige Maja Ekström i Malmö till Sportexpressen.

TV: Otroliga resan från juniorlaget till ordförande i Pixbo som 21-åring

Förebilden Henrik Berndtson tipsar: Så kan du göra en karriär inom och med hjälp av innebandyn

Matchrapporter: Thorengruppen avgjorde efter rysare mot Täby 2-1 i matchserien – Thorengruppen segrade på nytt mot Täby Täby vann i sudden – har kvitterat mot Thorengruppen Thorengruppen sköna start – vann mot Täby Thorengruppen avgjorde efter rysare mot Kalmarsund