SSL Herr: Dagens kvartsfinaler
Kevin Haglund och hans lagkamrater fick klara sig utan Kim Nilsson i dagens match.
Foto: Albin Skur / FBC Kalmarsund
SM-slutspel

Stjärnfall när Kalmarsund missade matchbollen

ANNONS

Två nyckelspelare i vardera lag saknades i den fjärde kvartsfinalen som Linköping kunde vinna hemma med 6-5.

Det var fyra profilerade herrar som saknades i kvällens match jämfört med den tredje kvartsfinalen. Linköpings lagkapten Matej Jendrisak skadades i förra matchen och Martin Karlsson inledde idag sin fyra matchers långa avstängning.

I Kalmarsund så utgick Tim Nyander efter just Karlsson smäll samtidigt som Kim Nilsson fick stanna hemma då han var sjuk.

Trots stjärnfallet bjöds publiken på en mål- och händelserik mach som Linköping vann med 6-5, och därmed reducerade till 3-1 i matcher.

- Det går inte att landa i något annat än att resultatet präglar. Då blir man missnöjd oavsett hur det sett ut i delar av matchen. Framförallt så känns första perioden lite fattig, vi är inte tillräckligt bra där. Sedan växer vi in i det och gör det bättre, men inte tillräckligt bra, säger Kalmarsunds tränare Alexander Brinkmann till Innebandymagazinet.

I slutspel är det ofta små marginaler som avgör och så blev fallet idag. Kalmarsundsbacken Tobias Lindström, som varit en klippa i slutspelet, tappade bollen i ett utsatt läge vilket gav Dany Känzig chansen att avgöra – och den chansen tog han.

Nu förlorade ni delvis efter den snöpliga missen, men fanns det andra delar som inte funkade lika bra idag som i de tidigare matcherna som ni vunnit?

- Det är alltid svårt att peka på en sak som gör det. Det är en helhet som inte är tillräckligt bra. 

Ni har visat upp en fin bredd och spets, men idag saknades Kim Nilsson och då blev det förlust – finns det ett samband där?

- Nu finns det ju en match att utgå ifrån…och då finns det per defintion ett samband. 

Hur påverkades ni av att han var borta?

- Vi gör om laget lite med kort varsel. De går inte att snacka bort att den som utnämns till världens bästa spelare inte spelar. Men det är inte det som är grejen när vi är på plan, då är det de som är på plan som ska spela.

Spelar han på lördag?

- Ingen aning.

Som tidigare nämnt fick även Linköping klara sig utan nyckelspelare. Martin Karlssons dom landade idag och resulterade i fyra matchers frånvaro. 

- Jag har inga synpunkter (på domen). Vi blir alltid rekommenderade att rapportera från förbundet att vi ska rapportera situationer som de tycker att vi ska titta på. Där lämnar jag det. Väljer de gå vidare är det något, gör det inte det så är det ingen, och sedan tar de ett beslut. Jag accepterar det, säger Brinkmann.


TV: Så kan innebandyn tjänar mer pengar på sina arrangemang

Henrik Berndtson, en av Sveriges mäktigaste inom nöjesindustrin, om målgruppen som innebandyn ska attrahera för att skapa fler intäkter.

Matchrapporter: Växjö vann avgörande matchen mot Kalmarsund Kalmarsund vann och kvitterade mot Växjö Pixbo säkrade segern i matchserien mot Linköping Växjö tog ny seger i serien mot Kalmarsund Pixbo tog ny seger mot Linköping

Den här artikeln handlar om: