#ibsilly
Första bilder på Weidman i Storvretas tröja.
Foto: Adam Troy
Superligan

EXTRA: Topplaget värvar Otto Weidman

ANNONS

Den jagade Jönköping-centern har gjort sitt val: "Finns många olika anledningar till beslutet"

Jönköpings nyckelspelare Otto Weidman satt på ett utgående avtal efter den här säsongen och har aviserat att han har varit öppen för en flytt

- Jag vill spela slutspel, men inte ”bara för att”. Jag vill gå långt i ett slutspel och verkligen utvecklas som innebandyspelare, och spela i ett satsande lag som verkligen vill något, sa han till Innebandymagazinet.

Under torsdagsmorgonen stod det också klart att 22-åringen byter lag. Ny klubbadress blir Storvreta, årets seriesegrare i SSL, som just nu spelar kvartsfinal mot Växjö (ledning 2-1 i matcher).

− Det finns många olika anledningar till beslutet att välja Storvreta. I grund och botten handlar det om att om man vill bli bäst så behöver man träna och spela tillsammans med de bästa. Storvreta är just nu ett av Sveriges och världens bästa klubblag, och då passar det väldigt bra i mina ambitioner om att sikta på SM-guld och ta en bofast plats i landslaget, säger Weidman i ett pressmeddelande från klubben.

- Sedan första kontakten med Oscar och Mika så har de varit tydliga med vad de vill få ut av mig och jag gillar deras tankesätt, berättar Otto Weidman och fortsätter sen kring vilka förväntningar han har första säsongen. 

Weidman har skrivit på ett tvåårskontrakt med Uppsala-laget, och lämnar därmed Jönköping efter åtta år i föreningen.

Huvudtränare Oscar Lundin om värvningen:

− Värvningen av Otto Weidman känns så rätt på flera sätt. Han är i en fas av sin karriär där det är dags att ta det sista kliven till att bli en av ligans allra bästa centrar. Det är vi fast beslutna att hjälpa honom med. Otto är också, trots sin unga ålder, en erfaren spelare med tydliga ledaregenskaper. Till sist så ser vi att hans spetsegenskaper kommer komplettera och uppgradera vår centeruppsättning på ett fint vis. Han är varmt välkommen till Storvreta IBK, konstaterar tränare Oscar Lundin. 

Sportsligt ansvarige Henrik Ededahl:

− En viktig värvning, En ung spelare med massor av rutin av både SSL, landslag och att leda sitt lag som lagkapten. Otto kommer bidra till vår föryngring samtidigt som han redan är etablerad SSL-spelare. En spelare vi hoppas kommer stortrivas i Uppsala och bli kvar här i många år framöver. Välkommen till Storvreta IBK Otto, säger sportsligt ansvarige Henrik Ededahl. 

Weidman blir Storvretas tredje värvning inför nästa säsong. Sedan tidigare har man gjort klart med RIG Umeå-duon Oskar Enquist och Emrick Wiggur.


TV: Spelet bakom innebandyns succéavtal med TV4

Henrik Berndtson om innebandyns revansch efter stora misstaget med SVT: ”Det var fullständigt hål i huvudet”

Matchrapporter: JIK reducerar mot Storvreta efter dramatik Storvreta tog ny seger mot JIK Storvreta tog hem första matchen mot JIK JIK vann efter avgörande i tredje perioden mot gästande Storvreta JIK klart för slutspel trots förlust mot Växjö

Den här artikeln handlar om: