Sofie Andersson.
Foton: Per Wiklund
Landslaget

Förbundet tar fram ny position – hon får rollen

ANNONS

Sofie Andersson blir ny elit- och landslagschef på Svensk Innebandy.

Hon har varit med och vunnit två VM och ett SM-guld – nu får den förre landslagsbacken Sofie Andersson en högt uppsatt roll hos Svensk Innebandy, då hon tillräder som elit- och landslagschef. En helt ny position som förbundet har tagit fram.

Svensk Innebandy skriver följande om rollen:

Sofie blir chef för en nybildad enhet som innefattar elit- och landslagsverksamheten. Med de unika intressen och förutsättningar som de båda verksamheterna har syftar organisationsförändringen till att samla kunskaper och resurser under samma ledning för åldern 16–25 år. Vilket innefattar bland annat gymnasieverksamheten (RIG/NIU), karriärsövergångar som Talang 17 och Guldsteget samt landslagen. Sofie påbörjar sin anställning under maj månad.

Andersson lade elitklubban på hyllan efter SM-guldet 2017 och har sedan dess spelat för Råsunda IS i division 1. Nu är hon idrottspsykolog i hela landslagsverksamheten, och kan lägga till ytterligare en titel på sitt CV.

- Jag känner mig otroligt hedrad och glad över att få den här chansen att jobba ännu mer fokuserat med elit- och landslagsinnebandy som jag brinner starkt för, säger hon till Svensk Innebandy.

- Jag ser fram emot att tillsammans med alla krafter inom Svensk Innebandy bidra till utveckling på flera olika sätt och stärka positionen som världsledande innebandynation. Först och främst vill jag bygga vidare på det fina arbete som redan påbörjats och samtidigt bidra med min egen erfarenhet och kompetens. Jag är otroligt förväntansfull och ser fram emot att sätta igång, säger Andersson.

Landslagschefen Joakim Lindström om Andersson och hennes nya roll:

- Sofie har en stor förståelse och inblick i verksamheten, dels genom hennes erfarenhet som landslagsspelare, dels genom hennes nuvarande roll som ansvarig idrottspsykolog för landslagsverksamheten. Det som gjorde Sofie till en så stark kandidat är kombinationen av hennes idrottsbakgrund, hennes akademiska utbildning samt meriter från arbetslivet inom ledarskapsutveckling. Det är en profil som vi är övertygade om ligger rätt i tiden för oss och som vi hoppas ska göra avtryck i verksamheten. Med Sofies professionella och varma personlighet, vilket är en avgörande faktor i vår rekrytering till Sportkontoret, känts det självklart att Sofie är den person som vi sökt, säger Lindström.

Du kan läsa mer om enheten här.


TV: Spelet bakom innebandyns succéavtal med TV4

Henrik Berndtson om innebandyns revansch efter stora misstaget med SVT: ”Det var fullständigt hål i huvudet”

Den här artikeln handlar om: