#ibsilly
Superligan

Faluns dubbelvärvningar: "Högaktuella för U19-landslaget"

ANNONS

SSL-elvan förstärker truppen till nästa säsong och presenterar två nyförvärv.

När sista omgången var färdigspelad kunde vi konstatera att nykomlingen Falun, som längde hade häng på slutspelsplatserna, slutade elva i serien efter en fin genomförd säsong. Nu har lagbygget inför nästa säsong börjat och man kickstartar genom att presentera två värvningar på en och samma gång.

Det är klubbens båda NIU-målvakter som flyttas upp till A-laget: Tilde Gidlund och Sanna Sander. Gidlund är född -02 och har Uppsala-laget Rimbo som moderklubb medan 03:an Sander kommer från Närke och Nora IBK. 

-Vi har fått fina signaler från de egna leden på Tilde och Sanna och vi tycker att det känns helt rätt att lyfta upp dessa två i damlaget för att bygga erfarenhet och skapa konkurrens om målvaktsplatserna, säger sportchefen och tränaren Daniel Dalbjer till klubbens hemsida

Falun har det bra stärkt på sin målvaktspostion sedan tidgare med Ida Hedén och Alma Röhnisch, som båda nu får konkurrens av talangerna.

- Både Tilde och Sanna är högaktuella för U19-landslaget nästa säsong och det här kommer bli bra för deras utveckling med nästa nivå av innebandy, avslutar Daniel Dalbjer.

Falun har sedan tidigare också förlängt kontraktet med nyckelspelaren Patricia Forsell.

Läs också: #ibsilly SSL dam


TV: Så kan innebandyn tjänar mer pengar på sina arrangemang

Henrik Berndtson, en av Sveriges mäktigaste inom nöjesindustrin, om målgruppen som innebandyn ska attrahera för att skapa fler intäkter.

Matchrapporter: Rönnby IBK lyckades bärga segern mot IBF Falun Slagläge för Rönnby IBK efter ny seger Rönnby IBK vann mot IBF Falun i första matchen Revansch och tre poäng för Endre Isabel Balzano i målform när Åkersberga IBF vann mot IBF Falun

Den här artikeln handlar om: