Allsvenskan västra/södra

Ett av Mr. Sillys rykten är bekräftat

ANNONS

Kalmarsund bekräftar att man är på jakt efter en poängstark forward samt att man även kan tappa sin stora stjärna.

I förra veckan så avslöjade vår Sillybloggare Mr. Silly att två norska spelare var på väg till Sverige och att Kalmarsund var det hetaste alternativet av tre klubbar.

Den ena norskan heter Emma Fagerhøi från Tunet och ska vara en poängmakare i klass med landsmaninnan Rikke Ingebrigtsli Hansen som spelar i Pixbo. Den andra norskan ska till och med ha spelat tillsammans med Rikke, skrev Mr. Silly bland annat.

Nu bekräftar Kalmarsund att de för en dialog med Fagerhøi till Ölandsbladet men sportdirektören Patrik Klockare Bäck ville inte kommentera den andra norskan med hänvisning till att de måste få ha några hemligheter kvar. 

- Vi har kontakt och hon är intresserad. Men Hon vill komma på besök innan hon bestämmer sig och just nu går inte det på grund av pandemin, så det är pausat just nu. Det är ju ett stort steg att flytta till ett nytt land så klart, säger Klockare Bäck till Ölandsbladet.

Fagerhøi stod för 22 poäng på nio matcher i den norska Elitserien innan den pausades på grund av pandemin. Men enligt Barometern så kan Kalmarsund tappa sin bästa poängspelare Emelie Rosenqvist till kommande säsong trots att hon har ett år kvar på kontraktet. Men att Fagerhøi skulle vara en ersättare för Rosenqvist vill inte Klockare Bäck säga utan han hoppas på att Rosenqvist stannar och att Fagerhøi förstärker. Enligt poängdrottningen själv så är det inte det innebandymässiga som gör att hon är tveksam till en fortsättning utan hon saknar familjen. 

- Det är lite hemlängtan som ligger och gror, jag saknar min familj i Skåne. Det är det som jag funderar över. Jag har inte bestämt mig än men det är snart dags att göra det. Jag kommer ge besked senast sista mars, säger Rosenqvist till Barometern.

24-åriga Rosenqvist kom till Kalmarsund från SSL-laget Malmö för fyra säsonger sedan och hon har totalt gjort 111 poäng i Kalmarsundströjan. Hon var utlånad till SSL-nykomlingarna IBK Lund under en kortare tid i vintras och på tre matcher gjorde hon då 4 poäng för Lund. 

Sedan tidigare har storsatsande Kalmarsund gjort klart med Stina Callerfjord till kommande säsong och RIG-målvakten är det hittills enda nyförvärvet. Enligt Mr. Silly ska dock Kalmarsunds andra nyförvärv snart vara klart och det är Täbys Julia Zachrisson som sägs vara nära en underskrift om inte något radikalt händer under slutspelet.    


TV: ”Det är största skillnaden på att träna damer och herrar"

Mickael Fredriksson har tränat både herrar och damer på hög nivå - ser en skillnad: "Det är lite synd"

Matchrapporter: Thorengruppen avgjorde efter rysare mot Kalmarsund Tre matchbollar för Thorengruppen efter ny seger Smakstart för Thorengruppen – vann mot Kalmarsund Dominika Buczek gjorde två mål när Kalmarsund vann mot IBK Lund Seger för Kais Mora med 9-7 mot Kalmarsund

Den här artikeln handlar om: