Sök
Kvartsfinal: Endre-Täby
Linnea Wallgren.
Foto: Magnus C Lydahl
Superligan SSL

Så ska Endre besegra Täby-spöket: "Då tror jag vi tar dem"

Endre har blivit utslagna av Täby tre år i rad, men det hindrade dem inte från att välja stockholmarna som motstånd i slutspelet.

Att Endre skulle välja sin mardrömsmotståndare Täby – som man blivit utslagna av i kvarten tre år i rad – framför Mora kanske förvånade många, men inte Innebandymagazinets damexpert Christian Svensson.

- Jag förstår valet fullt ut och hade gjort samma sak. Mora och Täby är i grunden ganska lika motståndsmässigt. Då är det lika bra att välja Täby som man har full koll på och som spelarna har en relation till. De kommer verkligen vara taggade till tusen för att vinna och få revansch. Den boosten hade de aldrig fått mot Mora. Dessutom om de ska ta guld måste de slå alla lagen och slår de Täby i kvarten kommer de få en sjuk självförtroendeboost som kommer ge dem mycket fördelar under semin, säger han.

Man vann höstens match mot Täby på bortaplan med 5-4 men förlorade hemma på Gotland med 5-3. Endres veteranforward Linnea Wallgren berättar om hur tankarna gick inför att möta stockholmarna: 

- Vi, ihop med tränarna, gick igenom alla lag som fanns att välja på. Innan visste vi ju inte vilka de andra skulle välja, men vi tänkte att det skulle stå mellan Mora och Täby. Vi satt och diskuterade om fördelar/nackdelar och känsla, och kom överens om att valet föll på Täby, och så är det tränarna som har sista ordet, säger hon till Innebandymagazinet.

- Det har varit många tighta och jämna matcher mot dem. Det syns en liten revanschlusta bakom, vi vill verkligen det här, och det hade varit extra skönt att vinna mot Täby. 

Ni känner mer revanschlusta än fruktan för Täby?

- Ja, för min del är det så! Sen tänker många olika. Täby kändes som det rätta valet i år.

Endre har ofta högt flygande ambitioner men det vill sig sällan i slutspel. Man har bara nått semifinalen en gång de senaste tio åren, och de tre senaste försöken har alltså slutat i kvartsfinaluttåg mot just Täby.

- Vi har haft en bra känsla och verkligen haft något bra på gång, men det har inte velat sig riktigt. Vi har verkligen en stark trupp i år och det är i år som vi ska ta oss längre än kvarten.

Varför går det bättre i år?

- Jag tycker att vi har ett bättre lag än vi haft innan. Det är bland de bästa jag spelat i. Gör vi det vi ska, utnyttjar deras svagheter, försöker minimera misstagen och verkligen vara på topp i slutspelet så tror jag verkligen att vi kan ta dem. Det kommer bli tufft och jobbigt så klart men jag tror verkligen på oss i år.

Som Wallgren säger så har Endre en riktigt ass uppställning att ställa på banan. Hon, Stephanie Boberg, Elin Roos och Stina Ander har byggt en stabil stomme de senaste åren som nu kryddats med världsstjärnorna Anna Jakobsson och Corin Rüttiman. Lägg därtill spännande namn som Wilma Jakobsson och Ellen Bäckstedt så är det lätt att förstå självförtroendet som finns i laget. Wallgren har själv bildat kedja ihop med Bäckstedt och Roos framför ett backpar bestående av Boberg och Ellen Berglund.

- Det är otroliga spelare vi fått in. Anna har varit med hela säsongen och Corin kommer in nu, de är fantastiska. Sen har vi en bra stome i laget. Jag känner mig trygg i min femma, vi har spelat ganska så mycket ihop, och vet var vi har varandra. Vi har spelat ihop femmorna inför slutspelet så jag har bara en bra känsla. 

Mitt under alla slutspelsförberedelser kom dock en nyhet som slog ner lite som en bomb i innebandy-Sverige: Huvudtränaren Philip Thiding hoppade av sitt uppdrag med en omgång kvar att spela, då han kände att han saknade ”energin som krävs för att leda laget och att jag inte lyckas få ut maximalt ur spelarna”. Han ersätts av assisterande tränaren Joakim Sjöstrand.

- Det var tråkigt, självklart, men jag respekterar hans beslut. Kan han inte gå in helhjärtat får vi respektera det och göra det bästa av situationen. Nu har vi ledare som är kvar, så vi kommer göra det här som en grupp. Det är tråkigt, men det viktigaste i allt är att han mår bra.

Året slutspel blir förövrigt Wallgrens sista i klubben. Man ska aldrig stänga några dörrar för comeback i framtiden, men så som det låter på Wallgren är hennes beslut att flytta hem till Karlstad permanent. 

- Jag och min sambo Rebecca (Heed Arvidsson, lagkamrat i Endre) kommer flytta till dit, jag har inte tänkt så mycket mer. Jag vill flytta och komma i ordning, och så tar jag mitt beslut därifrån.

Wallgren slog igenom i SSL med Karlstad IBF men lämnade för Endre inför säsongen 2016/17.

Kan en återkomst till SSL-laget Karlstad vara aktuellt?

- Det får vi se, jag har inte tänkt så mycket på det. Jag vill fokusera på det vi gör i slutspelet och verkligen lägga allt krut på det. Vi kommer flytta i maj redan så det kommer vara mycket panering inför allt, det är ju några mil man ska flytta. Nu är det mycket fokus på slutspel och hinna med allt annat runt jobb och så där. 

Du kommer inte sakna alla färjeresor till och från Gotland framöver?

- Jag är och har alltid varit en ganska hemmakär person. Beslutet att flytta hit (till Gotland) var jobbigt i sig. Sen har jag fått en andra familj här i Endre och har trivts väldigt bra. Sen har det varit det här året med Corona och allt, då man ändå inte fått träffa något folk, då känner jag att det är dags att flytta hem efter fem år. Innebandyn är inte det viktigaste längre i livet. Man har spelat några år och jag vill komma hem och var lite nära familj och släktingar som blir äldre, avslutar Wallgren. 


TV: ”Du, jag tror fan att jag får sparken nu”

Tränaren Mickael Fredriksson talar ut om hur det gick till när han fick sparken från SSL-laget: ”Blev chockad” - vill se en förändring: ”Där ser jag ett jätteproblem i innebandy-Sverige”

Matchrapporter: Pixbo Wallenstam knäckte Endre i avgörande matchen Seger för Endre som utjämnade mot Pixbo Wallenstam Endre vann – håller serien mot Pixbo Wallenstam vid liv Tre matchbollar för Pixbo Wallenstam efter ny seger Pixbo Wallenstam sköna start – vann mot Endre

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus.
Genom att klicka på knappen nedan så kommer din återstående prenumerationstid på Innebandymagazinet ändras till ett konto på Everysport Plus. Vänligen notera att prenumerationstiden skiljer sig åt då priset är annorlunda.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Innebandymagazinet.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt). Vänligen gå in på mina sidor för att se hur lång tid du har innestående på din prenumeration.

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten