Kvartsfinal 3: Storvreta-Växjö 7-3
Felix Göthberg.
Foto: Per Wiklund
Superligan

Optimistisk efter förlusten: "Älskar att möta Storvreta"

ANNONS

Växjö kunde inte återupprepa vändningen från match två utan förlorade istället mot Storvreta med 7-3.

Växjö gav ett skolboksexempel på uttrycket "sitta kvar i bussen" då man startade dagens bortamatch mot Storvreta riktigt svagt – efter sex minuter låg man under med 3-0. 

- Vi får en väldigt tuff start med fyra mål. Det är tufft att hämta upp ett sådant underläge mot Storvreta. Annars tycker jag vi växer oss in i matchen och hade det varit en period till så hade vi vunnit, säger Växjös Felix Göthberg till Innebandymagazinet efter matchen.

Förra matchen lyckades Växjö hämta ikapp ett 0-4-underläge men idag blev det svårare. Man låg visserligen under med 5-3 i slutminuterna, men någon jättenerv skapades aldrig då Storvreta kunde avsluta med att göra två mål i öppen kasse.

Man behöver inte vara någon expert för att inse att det var förstaperioden som sänkte er idag – vad var det som hände där?

- Det är svårt att sätta fingret på så här i efterhand, men några mål är 50/50-dueller som vi förlorar. De får träff direkt, får ut bollen från situationen och hänger upp den. Sen är det ett liknande uppspel, vill jag minnas. Är vi bara lite mer fokuserade så tror jag vi kan vinna de bollarna och spelvända på dem istället. Det är små marginaler. 

Det spirar dock optimism hos Göthberg trots förlusten – som säger att han "älskar att möta Storvreta".

Det är en matchbild som jag tror kommer passa oss på sikt. Även för mig, jag gillar när det är tighta matcher. Det är då man kan kliva fram lite extra.

På vilket sätt kommer matchbilden passa er?

- De har valt oss och sagt att det var för att de ser en matchbild som passar dem. Vi har ingen press på oss alls och det kommer gynna oss ju längre matchserien går. Vi är unga och hungriga!

Göthberg såg också stundtals ut att vara fastklistrad ihop med Storvreta-målvakten Viktor Klintsten – de båda hamnade i flera heta situationer runt målet. Det var ingen given strategi enligt Göthberg, men han tycker samtidigt att Klintstens beteende kan bli bättre.

- Jag är rätt trött på det där. Det känns som han får göra vad han vill. Han surrar gott med domarna hela tiden när det är han själv som skapar många av situationerna, säger han.

Du själv har annars inlett slutspelet riktigt starkt med fyra mål på de två första matcherna, även om du gick mållös idag. Hur vill du beskriva din form just nu?

- Det är jättetråkigt att vi inte lyckas vinna, och att jag inte kan bidra med något mål eller assist idag. Annars har det känts rätt bra, vår kedja förser oss fina ytor att jobba på. Det är mycket dem (Samuel Folkesson/Algman och Karljohan Ahlroth) att tacka också, det är inte bara ett bra jobb av mig!


TV: Så kan innebandyn tjänar mer pengar på sina arrangemang

Henrik Berndtson, en av Sveriges mäktigaste inom nöjesindustrin, om målgruppen som innebandyn ska attrahera för att skapa fler intäkter.

Matchrapporter: Storvreta segrade och avgjorde mot Växjö Växjö tog sista chansen mot Storvretas Bra läge för Storvreta efter ny seger 2-0 i matchserien efter ny vinst för Storvreta mot Växjö Storvreta vann första matchen mot Växjö

Den här artikeln handlar om: