Kvartsfinal 3: Storvreta-Växjö 7-3
Robin Nilsberth och Viktor Klintsten.
Foto: Per Wiklund
Superligan

Nilsberth om psykningarna: "Tydlig strategi från deras sida"

ANNONS

Storvreta besegrade Växjö med 7-3 och tog därmed revansch efter förlusten senast.

Likt söndagens möte mellan lagen så skaffade sig favorittippade Storvreta en 4-0-ledning. Förra matchen tog det 32 minuter för att uppnå det, men ikväll räckte det med 15 – varav de tre målen första kom inom 6 minuter.

- Det var en stark start. Vad står det, 2-0 efter några minuter? 3-0 till och med? Ja, det gick fort där, säger backklippan Robin Nilsberth till Innebandymagazinet efter matchen.

I söndags tappade dock Storvreta sin stora ledning, men idag blev utgången annorlunda. Växjö höjde sig visserligen rejält under de två kvarvarande perioderna men det räckte inte för att komma ikapp. När klockan stod på 17:17 i tredje, vid ställningen 5-3, plockade Växjö ut målvakten Martin Stolt – men det hjälpte föga.

- De kommer de igen lite de sista perioderna, och i 5-mot-6-spelet kommer Viktor (Klintsten) upp och gör någon bra räddning, och vi kontrar in några bollar. Det var en viktigt vinst, säger Nilsberth.

Segern innebär att man nu leder med 2-1 i matcher. Storvreta tippades av många att gå rent i serien, men tabellsexan Växjö har bjudit upp till en bra kamp.

Växjö är ett bra lag och vi måste spela bra innebandy för att vinna mot dem. Gör vi inte det blir det förlust, som senast. Vi måste spela på våran höjd som vi har, gör vi det känner vi oss trygga med det vi har tagit fram och utvecklat den här säsongen. Det är känslor och närkamper och det kommer avgöras innanför skallarna. 

I interjvuer har Storvreta-spelare vittnat om att Växjö snackar en del på planen, något Nilsberth också har upplevt.

- Det är väl en tydlig strategi från dem, att springa runt och hugga och slå, och surra vid varje situation. Vid varje mål så skriker de Viktor i ansiktet. Det är väl slutspel som de ska vara, de måste försöka på alla sätt. Det är inte oväntat. 

Känner du att ni har kontroll på matchserien annars, förutom det faktum att ni leder med 2-1?

- Ja, det tycker jag. När vi gör rätt saker så ser det bra ut. De är duktiga på att kontra och tar alla chanser de får, det gäller att att vi spelar rutinerat, och som vi ska. Vi har visat under säsongen hur bra vi är, det gäller att hitta den nivån hela tiden så vi inte dippar någonting, avslutar Nilsberth.

Nästa match mellan lagen spelas i Växjö på fredag, med matchstart 18.00.


TV: Otroliga resan från juniorlaget till ordförande i Pixbo som 21-åring

Förebilden Henrik Berndtson tipsar: Så kan du göra en karriär inom och med hjälp av innebandyn

Matchrapporter: Storvreta segrade och avgjorde mot Växjö Växjö tog sista chansen mot Storvretas Bra läge för Storvreta efter ny seger 2-0 i matchserien efter ny vinst för Storvreta mot Växjö Storvreta vann första matchen mot Växjö

Den här artikeln handlar om: