Kvartsfinal: Falun-Helsingborg (2-0 )
Jonathan Nilsson har målat i båda matcherna mot Falun hittills.
Foto: Jimmy Palm
Superligan

Så ska Helsingborg få hål på Falun: ”Då går de alltid in”

ANNONS

Skåningarna har hamnat i ett jobbigt 0-2-underläge i kvartsfinalserien mot Falun.

Det är nog få som hade Helsingborg som förhandsfavoriter att gå vidare från kvartsfinalen mot Falun, men man visade åtminstone i första matchen att det inte skulle bli en lätt resa för de regerande matcherna. Man låg under med 4-0 efter två perioden men lyckades hämta ikapp i tredje, men Faluns Rasmus Enström kunde avgöra med 28 sekunder kvar.

Returmatchen i Helsingborg gick sämre. Man hamnade åter i ett tidigt underläge men lyckades inte komma igen den här gången, och förlorade med 5-2.

- Vi gjorde en riktigt dålig insats senast där vi inte alls är nöjda med vad vi kom upp i. Men matchen innan dess var det tvärtom, det är exakt så vi ska spela. Vi vill ta tillbaka det till match ett och få matchbilden till vårat håll – då kommer Falun få det betydligt jobbigare än i förra matchen, säger Helsingborgs stjärna Jonathan Nilsson till Innebandymagazinet.

Hans Helsingborg anlände till Falun under gårdagen och spelarna har fått tid att bekanta sig med staden idag, där de hunnit med att ta en fika. Själva laget Falun känner man bra sedan tidigare, och i matcherna är det en tydlig del som brustit: Ineffektiviteten. 

- Vi gör för lite mål. Defensivt har det varit helt okej, men vi behöver göra mer än 2-4 mål i matcherna för att vinna. Nycklarna framåt är att få hål på (Johan) Rehn, göra lite mål och sätta oss i förarsätet istället för att jaga.

Ni har vunnit skottstatistiken i båda matcherna, så lägen skapar ni?

- Ja, exakt. Vi har lägen, framförallt i första matchen, men i andra var vi inte lika bra. Vi skapar väldigt många lägen i första matchen, sen straffar de oss i special teams. Vi vill tillbaka till den första matchbilden, för där vet vi att vi är jobbiga att möta. Sen ska vi bara hänga dit några framåt och sätta oss i förarsätet.

Hur gör man lättast mål på Falun?

- Man skjuter lågt i borte eller i krysset, då går de alltid in! Det är klart att vi behöver gå in på kasse och hugga, och göra det svårt för målvakterna. Skapa lite situationer. Vi har blivit lite bekväma nu, och de är bra och tighta där. Vi behöver ha någon framför mål och de grundläggande grejerna, sen är det bara att fortsätta skjuta. Det kommer att släppa. 

Förlorar Nilssons Helsingborg idag hamnar man i det försmädliga 0-3-underläget som inget lag vill vara i, så räkna med ett desperat Helsingborg på banan idag. 

- Jo, helt klart. Vi känner att det är vår tur idag. Det har varit två hyfsat tajta matcher där Falun har varit lite mer kontrollförande, men vi känner att vi spelat jämnt mot dem och att vi har en nivå till i oss idag. Det blir lite av en nyckelmatch, helt klart. 3-0 blir tufft men är det 2-1 så blir det helt plötsligt match igen.


TV: NIU-elevernas bortkastade år: "Tyvärr mycket på egen hand"

Instruktören Mickael Fredriksson om hur hårt pandemiåret har påverkat eleverna på innebandygymnasiet.

Matchrapporter: Mullsjö vann trots uppryckning av FCH Svårstoppade FCH fortsätter vinna – 5-4 mot Hagunda Formstarka FCH tog ny seger mot Linköping Två snabba mål i sista perioden avgjorde för FCH mot AIK Förlustsviten bruten för FCH – efter 6-5 mot Nykvarns IF

Den här artikeln handlar om: