#ibsilly-nytt
Foto: Magnus C Lydahl
Allsvenskan norra

Allsvenska stjärnan om framtiden

ANNONS

Kommer Adam Nilsson stanna kvar i Strängnäs eller blir det spel i SSL kommande säsong?

Strängnäs IBK hade fyra raka SSL-kvalkvalificeringar inför den här säsongen och man hade siktet inställt på ett femte raka. Men efter halva säsongen låg man sist och var på väg att åka ur istället.

- Vår säsong är ju såklart inte bra. Vi hade som mål att gå till kval vilket vi alltid har. Men det klarade vi tyvärr inte i år. Men att sluta femma i tabellen efter att ha legat toksist när serien skulle vända det är riktigt jävla stark, säger Adam Nilsson till Innebandymagazinet.

En stor anledning till Strängnäs upphämtning ligger Adam själv bakom. Han åkte på en skada redan i andra omgången och var borta från spel från början av oktober till början av januari. Under Nilssons frånvaro tog laget bara 0,43 poäng per match och efter hans återkomst tog man 2 poäng per match. Totalt så gjorde poängmaskinen 36 poäng på 15 matcher.

- Ja alltså vad ska man säga om min egen säsong... efter att varit borta tre månader så är den helt okej. Jag vet att jag har mer att ge men om man bara kollar poängmässigt då är den helt okej bra.

Läkarna kunde inte riktigt enas om vad som var fel på hans knä och han är fortfarande inte helt återställd.

- Jag känner faktiskt inte av det när jag väl tränar eller rör mig. Men dagen efter kan det vara lite stelt men det går över fort.

Efter förra säsongen var det många SSL-klubbar som ville värva poängmaskinen men han valde att stanna kvar en säsong till med Strängnäs i hopp om att spela upp dem i SSL. Nu missade de kvalet till SSL och Nilssons kontrakt har gått ut så intresset lär ju inte vara mindre i år. Två lag som visat sitt intresse öppet är Helsingborg och Warberg.

- Ja det stämmer att jag har haft en dialog med båda lagen men med Warberg är den stängd. Dem har jag tackat nej till. Sen är det några andra lag som hört av sig och det är några av de lagen som är väldigt intressanta.

21-åringen är hemlighetsfull med hur hans tankar går inför nästa säsong men han avslöjar att få mycket speltid är någon som han värdesätter mycket när han ska välja var han ska spela.  

- Viktigaste framför allt är att klubben/laget tror på mig. Mycket speltid och en ambition att alltid bli bättre.

När ska du bestämma dig?

- Så snart som möjligt.


TV: ”Herrallsvenskan skulle inte heller ha spelat"

Lockerud Mariestads tränare Mickael Fredriksson kritisk till att herrallsvenskan fick fortsätta spela men inte damerna.

Matchrapporter: Klart nu: Höllviken åker ur serien efter ny förlust Uddamålsseger för Strängnäs som besegrade Lillån IBK Mullsjö vann trots uppryckning av FCH Tre klara poäng för Warberg mot Nilsby Strängnäs kvalklart trots förlust mot Lund Elit

Den här artikeln handlar om: