#ibsilly
Mikael Hill.
Foto: Per Wiklund
Allsvenskan södra

Mikael Hills första värvning: "En perfekt rekrytering för vår del"

ANNONS

Sveriges förra förbundskapten värvar spelare till Fagerhult Habo.

Östgöten Olle Hemmingberg kom till Jönköping under 2016 och har sedan dess funnits med i 72 SSL-matcher. Nu väljer backen att röra på sig, men inte särskilt långt.

Ny klubbadress blir istället Fagerhult Habo, som nyligen åkte ur SSL och spelar i Allsvenskan nästa säsong.

- Det känns riktigt kul att få komma till Fagerhult och jag har fått uppfattningen att det är en väldigt proffsig förening och att de är proffsiga i det de gör. Jag ser fram emot att få träffa grabbarna i laget och att vi ska försöka ta steget tillbaka till SSL så fort som möjligt säger Olle Hemmingberg i ett pressmeddelande.

Hemmingberg, som är bror till Melker i Falun, får fina vitsord av Fagerhults nya tränare, den före detta förbundskaptenen för Sveriges herrar, Mikael Hill:
- Olle är en perfekt rekrytering för vår del. En spelare som gått lite under radarn för många. Vi är övertygade att han kommer växa hos oss och att han kommer passa bra in i vårt nya system, säger Hill i ett pressmeddelande och tillägger:

- Styrkorna sitter i spelet med boll där han med sitt lugn och trygghet med bollen vid bladet kan styra anfallsspelet och sätta tempot från bakplan i de längre anfallen. Det ska bli oerhört intressant att se Olle i Fagerhults färger och följa hans utveckling.

Hemmingberg är Fagerhult Habos första nyförvärv till kommande säsong. På minuskontot finns framförallt succérookien Tim Andersson Carlsson, som lämnat för Kalmarsund.


TV: ”Du, jag tror fan att jag får sparken nu”

Tränaren Mickael Fredriksson talar ut om hur det gick till när han fick sparken från SSL-laget: ”Blev chockad” - vill se en förändring: ”Där ser jag ett jätteproblem i innebandy-Sverige”

Matchrapporter: Storvreta vann och avgjorde matchserien 3-1 i matchserien efter ny vinst för Storvreta mot JIK JIK reducerar mot Storvreta efter dramatik Storvreta tog ny seger mot JIK Storvreta tog hem första matchen mot JIK

Den här artikeln handlar om: