Söndagens kvartsfinaler (match 2, bäst av 7)
Samuel Folkesson-Algman under en match i vintras.
Foto: Per Wiklund
Superligan

Växjös trollgubbe: "Mitt självförtroende är riktigt bra just nu"

ANNONS

20-åringen har äntligen fått det att lossna - lagom till slutspelet kommer han in med kanonform.

Växjös 20-årige rightskytt Samuel Folkesson-Algman har haft en märklig säsong. En ganska kylig höst för hans del följdes upp av en stekhet andra halva, som såg honom hamna på en 30:e plats i seriens totala poängliga, efter att ha nästan dubblat poängskörden från förra året (21).

– Säsongen började väl ändå lite halvknackigt skulle jag ändå säga. Producerade inte de poängen jag ville och det resulterade i att det blev mindre speltid och sen så kom några från Tjeckien och sen så kom det hem några från Schweiz vilket gjorde att jag fick mindre speltid och mitt självförtroende var inte... det var inte på topp så att säga. Men sen kände jag väl efter där när alla hade åkt hem, blev det en liten nystart för mig individuellt. Jag kände att jag kunde börja om lite och tog den chansen ganska rejält tycker jag, Samuel Folkesson-Algman till Innebandymagazinet.

– Jag vet inte vad jag gjorde för poängskörd innan jul men det var inte mer än fem-sex poäng och efter jul nu ligger jag väl ändå uppe på 35 i alla fall. Så efter jul känner jag att mitt förtroende har ökat och mitt självförtroende är riktigt bra just nu.

Hade du hoppats göra så mycket poäng innan säsongen också?

– Ja, eller alltså... jag har alltid höga krav på mig själv och jag vill alltid sträva mot att bli bättre, det är inget snack om saken. Sen hade man väl lite som mål att få i alla fall snitta en poäng per match, vilket jag klarade av, säger Folkesson-Algman. 

Hans kontrakt med "huggormarna" går ut i sommar, vilket har fått en del lag att höra av sig till forwarden.

– Ja men det finns intresse från några andra SSL-klubbar, det gör det.

Vad säger de då? Vad lockar de med?

– De är väl intresserade av en rightskytt, en vänsterforward som är villig att bidra med poäng och de ser mig väl som en framtidsspelare tror jag, säger Folkesson-Algman.


I nuläget är det osäkert huruvida en flytt blir aktuell men dörren verkar vara öppen, samtidigt som situationen är lite komplicerad.

– Jag känner mig ändå hemma här i Växjö skulle jag ändå säga. Jag flyttade hit när jag skulle börja gymnasiet här ju, så jag har ändå bott här i fem år nu och känner ändå att jag har skapat ett hem här på så sätt. Den enda nackdelen att vara kvar här är att jag har flickvän i Lund, så det är ju distansförhållande.

– Men en av nackdelarna om jag skulle röra på mig är ju flickvännen i Lund. Man ska få ihop det privata om jag ska röra på mig, det ska klaffa rätt ordentligt, säger Folkesson-Algman.

Men om jag gissar så skulle en flytt innebära ett längre avstånd till flickvännen, eller?

– Det kan det vara. Det kan både vara längre och det kan kanske till och med vara närmare. Vi har en bra dialog jag och Växjö och ja, vi får se vad som händer. Men just nu vill jag helst lägga undan det mesta och fokusera rentav på säsongen ut liksom, jag tror det blir bäst för mig.



TV: ”Du, jag tror fan att jag får sparken nu”

Tränaren Mickael Fredriksson talar ut om hur det gick till när han fick sparken från SSL-laget: ”Blev chockad” - vill se en förändring: ”Där ser jag ett jätteproblem i innebandy-Sverige”

Matchrapporter: Storvreta segrade och avgjorde mot Växjö Växjö tog sista chansen mot Storvretas Bra läge för Storvreta efter ny seger 2-0 i matchserien efter ny vinst för Storvreta mot Växjö Storvreta vann första matchen mot Växjö

Den här artikeln handlar om: