Foto: D-Foto
Herrettan

Klart: Lämnade Malmö - här är nya klubbadressen

ANNONS

Här är tränarens nya klubb: "Ett slagkraftigt och spännande lag"

Jörgen Hansen är en meriterad tränare som bland annat vunnit SM-guld, SM-silver och SM-brons i P16 och Juniorallsvenskan. Senaste fyra åren har han varit tränare i Malmös herrlag.

Sedan tidigare är det officiellt att Jörgen Hansen lämnar Malmö, och Innebandymagazinet publicerade uppgifter om att Munka-Ljungby kunde bli nästa klubbadress. Nu är det bekräftat att det är dit han går. 

– Att vara tränare i Malmö FBC under dessa fyra säsonger har varit både en ära, en utvecklingsresa och bland det bästa jag varit med om i min tränarkarriär. Men alla resor har ju en början och ett slut och jag kände att nu om någon gång var det ett bra tillfälle för mig att kliva av, säger Jörgen Hansen till Innebandymagazinet och fortsätter: 

– För två år sedan satt vi i omklädningsrummet i Varberg efter att vi förlorat sista matchen mot Warberg, Lagan hade vunnit på bortaplan mot Craftstaden och därmed hade Malmö åkt ur Allsvenskan. Vi tog oss igenom division 1 på ett bra sätt och när säsongen summerades året därpå hade vi vunnit serien och därmed säkrat vår återkomst till Allsvenskan. Väl tillbaka i Allsvenskan kan vi nu summera en säsong som tillskrivs en av de bästa i klubbens historia för herrlagsverksamheten. Vi har gått igenom en enorm generationsväxling, av de spelare som fanns med för fyra år sedan finns endast ett fåtal spelare kvar i dagens lag. Vi har värvat ungt och oprövat och dessa ungtuppar har sedan tagit fantastiska steg och utvecklat både sig själva, utvecklat mig och Malmö som lag och förening. 

Att lämna Malmö var inget enkelt beslut, menar Hansen.

– Jag har trivts enormt bra med både klubben och med mina spelare men till ekvationen ska tilläggas att jag lägger ner ungefär 30-40 timmar per vecka på innebandyn och bryter man ut den tiden som jag lägger på att pendla till och från träning och match som är cirka 2,5 timme, fyra gånger i veckan, det vill säga 10 timmar i veckan i fem år så blir den tiden i kombination med att mitt privata arbete behöver mer tid blir enormt dyrbar. 

– Så när Munka-Ljungby hörde av sig och berättade lite om sina tankar och var de befinner sig som lag och förening just nu så blev det snabbt ett väldigt intressant alternativ. Dels så är det betydligt närmare för mig vilket gör att jag får ihop både mitt privatliv och innebandyn på ett mycket bättre sätt tidsmässigt utan att dra ner på själva insatsen. När jag var i Munka senast gjorde jag min första säsong som tränare på seniorsidan som assisterande tränare. Mycket har hänt sedan dess men trots att jag bara var i Munka en säsong så är Munka en klubb som fastnat hos mig genom åren. Det är en klubb med stor föreningsstolthet, en bred verksamhet och med stort engagemang både för innebandyn och samhället som helhet.

– Sportsligt har man dessutom gjort flertalet bra säsonger de senare åren och har ett slagkraftigt och spännande lag där rutin blandat med talang möts på ett spännande sätt inför kommande säsong. Jag känner mig ärad att få chansen att leda detta lag och påbörja denna resa samtidigt som jag känner stor ödmjukhet för uppgiften. Det är förening som är vida känt i både Skåne och Sverige för både sportsliga och organisatoriska framgångar och stora innebandynamn har varit verksamma i Munka-hallen genom åren.


TV: ”Det är största skillnaden på att träna damer och herrar"

Mickael Fredriksson har tränat både herrar och damer på hög nivå - ser en skillnad: "Det är lite synd"

Matchrapporter: Gransholm vann stort senast – nu tog Malmö FBC revansch Olofström ny serieledare efter seger mot Munka-Ljungby Malmö FBC avgjorde i sista perioden och vann mot Karlskrona Malmö FBC:s jättetapp i tredje perioden – föll stort mot Genarp Vetlanda och Munka-Ljungby delade på poängen

Den här artikeln handlar om: