#ibsilly
Johanssons moderklubb är Westerviks IBK, men han har spenderat de senaste säsongerna i Jönköping och Mullsjö.
Foto: Per Wiklund
Allsvenskan norra

Oväntade värvningen: "Får nypa mig lite i armen"

ANNONS

21-åringen byter SSL mot det allsvenska topplaget nästa säsong.

Mitt under Visbys förberedelser inför SSL-kvalet mot Djurgården presenterar man en riktigt tung värvning inför kommande säsong: Mullsjös Gustav Johansson skriver på ett tvåårskontrakt med klubben.

Johansson, som spelar center, debuterade i SSL i Jönköpings tröja säsongen 2017/18, men det var året efter som han fick sitt ordentliga genombrott med 38 poäng (17+21) på 31 matcher. Han lämnade för rivalen Mullsjö följande säsong, men där har det inte gått lika bra. 

Första säsongen förstördes av skador och i år blev det ”bara” 16 poäng på 21 matcher (3+13). Nu väljer han att (eventuellt) hoppa ner en division då han alltså skriver på för Visby. 

- När spelare med Gustavs klass skriver på för IBK tror man nästan inte det är sant. Killen är en premiumspelare som vi i vanliga fall inte har en chans att kunna få hit, säger Visbys klubbchef Joakim Bandholtz till lagets hemsida.

- Man får faktiskt nypa sig lite i armen. Vi skall dock låta Gustav få avluta snyggt och ta sitt Mullsjö långt i slutspelet, jag hoppas att alla runt omkring respekterar att han fortfarande tillhör Mullsjö.

Anton Olofsson, lagets kommande huvudtränare som närmast kommer från Lerum, är lika salig över värvningen.

- Känns fantastiskt att silly season stärks i min nya klubb, jag är nästan i chock hur bra den har startat. Gustav har trots sin unga ålder över 50 SSL-matcher innanför västen och kommer kunna gå in och göra skillnad från dag ett hos oss med sin fina spelförståelse och mycket goda teknik.


TV: ”Du, jag tror fan att jag får sparken nu”

Tränaren Mickael Fredriksson talar ut om hur det gick till när han fick sparken från SSL-laget: ”Blev chockad” - vill se en förändring: ”Där ser jag ett jätteproblem i innebandy-Sverige”

Matchrapporter: IBF Falun segrade och avgjorde mot Mullsjö Fyra matchbollar för IBF Falun efter ny seger IBF Falun tog ny seger i serien mot Mullsjö IBF Falun sköna start – vann mot Mullsjö Mullsjö vann trots uppryckning av FCH

Den här artikeln handlar om: