Extra
Foto: Bosse Grängsjö
Landslaget

U19-VM skjuts upp för tredje gången

ANNONS

U19-VM kommer inte att ställas in utan istället flyttas det fram en tredje gång.

I början på mars så flyttades U19-VM på herrsidan som skulle ha spelats i tjeckiska Brno i slutet av april och i början på maj. Det kommer att spelas den 25-29 augusti istället.

I samband med att herrarnas mästerskap flyttades kom även diskussionen upp med vad som skulle ske med damernas U19-VM som även det skulle spelas i maj. Då sa landslagschefen Joakim Lindström bland annat att om det inte kan spelas i maj kommer det troligtvis att ställas in eftersom det redan skjutits upp två gånger innan. 

Men idag kom beskedet att även damernas U19-VM flyttas fram, en tredje gång. Nytt speldatum är 1-5 september och det är Sverige och Uppsala som är arrangörer.  

- Ett tryggt och säkert arrangemang är i dessa tider en prioriterad fråga, hälsan och liv går före allt. De senaste rekommendationerna från Folkhälsomyndigheten gör att vi behöver flytta fram U19-VM, så att så många som möjligt kan delta, säger Stefan Jonasson, marknads-och arrangemangschef till SIBF.se

Mästerskapet är det första som arrangeras i Sverige för U19-damerna och från början var det tänkt att det skulle ha spelats i maj 2020 men det sköts upp till 2-6 september först och sedan till 5-9 maj 2021. Nu får de 16 deltagande nationerna alltså ställa in sig på att spela i september istället. 

- Med gällande restriktioner och den tuffa rådande situation är jag mycket tacksam över att IFF, Destination Uppsala, IFU Arena och vårt distrikt Uppland varit behjälpliga och jobbat hårt för att vi ska kunna genomföra arrangemanget. Det är viktigt för våra ungdomar och vår idrott i stort.

U19-världsmästerskapet i september 2021 kommer att arrangeras för samma årskullar som skulle ha spelat i år, vilket gör att samma spelare får chansen att representera sitt landslag i VM.  


NIU-elevernas bortkastade år: "Tyvärr mycket på egen hand"

Instruktören Mickael Fredriksson om hur hårt pandemiåret har påverkat eleverna på innebandygymnasiet.

Den här artikeln handlar om: