Swedish Floorball Open
Foto: Swedish Floorball Open
Cuper & läger

Swedish Floorball Open är tillbaka i ny skepnad

ANNONS

Efter förra säsongens inställda turnering är SFO tillbaka i en helt ny kostym.

Turneringen Swedish Floorball Open, som avgörs i Västervik, årets sommarstad 2020, kämpade länge för att kunna genomföra förra säsongens turnering men tvingades till slut att ge upp på grund av Coronapandemin.    

- Vi fick lägga ner lika mycket arbete som ett vanligt år men fick inte uppleva den härliga stämningen på arenan och mötet med våra spelare, funktionärer och publik. Ekonomiskt var det givetvis en katastrof för oss då alla intäkter uteblev, säger grundaren Fredrik Ohlsson till Innebandymagazinet.

SFO som turneringen kallas i folkmun har avgjorts första helgen i augusti under tio års tid och nu kan tävlingsgeneralen glädjande meddela att det kommer bli en elfte upplaga trots förra årets ekonomiska baksmälla. 

- Det kommer bli en elfte upplaga, vi bollar lite olika idéer för att detta ska gå att genomföra och för en dialog med kommun och myndigheter kring detta. Idéer kring nyheter är många men vi nöjer oss i detta läge med att utöka antalet klasser i juniorturneringen.

Även om upplägget på turneringen har varit detsamma under alla år med spel utomhus med tre utespelare och en målvakt så har turneringen fått en helt ny kostym till kommande upplaga.  

- Vi har under det inställda året valt att ta ett totalt omtag på hela vår verksamhet med ny hemsida, nytt turneringssystem och ny logga.

Sommarens upplaga avgörs 3-6 augusti och det finns fyra klasser att anmäla sig till redan nu. Herr, Dam, Ungdom och Företag. Ni hittar mer info om turneringen här. Ohlsson ser redan nu fram emot det som komma skall och laddar lite extra för sommarens stora höjdpunkt. 

 - Nu laddar vi för en innebandyfylld sommar med det efterföljande obligatoriska badet.


TV: ”Det är största skillnaden på att träna damer och herrar"

Mickael Fredriksson har tränat både herrar och damer på hög nivå - ser en skillnad: "Det är lite synd"

Den här artikeln handlar om: