Allsvenskan norra

Succéavslutning för 16-åriga talangen i Allsvenskan

ANNONS

I säsongens sista match gjorde 16-årige Strängnästlangen sina två första allsvenska mål.

I säsongens allra sista match slog Strängnäs talangfulla William Jansson till, inte bara en gång utan två. 16-åringen är inne på sin första seniorsäsong och han inledde säsongen i Herr2an. Innan helgens match mot AIK hade talangen fått starta två matcher i Strängnäs allsvenska lag samt fått göra ett par inhopp i ett par matcher. 

Mot AIK spelade han från start och han tackade för förtroendet genom att göra sitt allra första Allsvenska mål i karriären när han bombade in ett dragskott i krysset fram till 5-2. Lagkamraterna blev minst lika glada som huvudpersonen själv när de såg att bollen letade sig upp i krysset. Men det skulle som sagt bli mer mål av Jansson och i tredje perioden fick han lägga en straff som han iskallt förvaltade på bästa sett fram till 8-5.

- Minns faktiskt inte så mycket av det första målet. Fick bollen i hörnet och bågade inåt och sen har jag bara tur att det blir mål. Sen var det väldigt kul att se att grabbarna blev glada, säger Jansson till Innebandymagazinet och fortsätter: 

- Sen straffen hade jag ingen aning om att jag skulle lägga men det skulle jag tydligen, vilket var väldigt kul. Tänkte göra nån slags dragning men sen såg jag målvakten stod alldeles för långt åt sidan för att inte skjuta där. Tråkig straff men ja kul att de blev mål. 

Hur kändes det att få göra dina första mål i Allsvenskan?

- Det var såklart väldigt roligt att få göra mina första mål i allsvenskan, men såklart tråkigt att det var sista matchen på säsongen. 

Ja, det måste svida lite nu när du hittat formen?

- Om jag ska vara ärlig känns det bara skönt att ha med sig det intill nästa säsong. Såklart det hade vart roligare om vi fortsatte i kval, för jag vet att grabbarna hade gjort det bra i kvalet. 

16-åringen är fostrad i Nykvarn men förra säsongen så spelade han med båda lagen och inför årets säsong så valde han att gå över till Strängnäs fullt ut. Där har han som sagt fått göra seniordebut i både Herr2an, där han gjorde tre mål och en assist på två matcher. I Allsvenskan står han noterad för nio matcher och två mål.

- Jag är inte 100% på exakt hur mycket jag spelat i Allsvenskan men vet att jag har startat två matcher och sedan fått hoppa in lite i två eller tre. Jag är ung och förväntade mig verkligen inte att få spela någonting i Allsvenskan den här säsongen, så är väldigt tacksam! 

Se Janssons båda mål i klippet ovan. 


Matchrapporter: Uddamålsseger för Strängnäs som besegrade Lillån IBK Pixbo utklassade AIK på hemmaplan Målfest när Kalmarsund krossade AIK i Solnahallen Strängnäs kvalklart trots förlust mot Lund Elit IBF Falun ryckte i sista perioden och vann mot AIK

Den här artikeln handlar om: