#ibsilly-nytt
Foto: Per Wiklund
Superligan

4 #ibsilly-nyheter från Superligan

ANNONS

Senaste nytt om värvningar och förlängningar i SSL Herr och SSL Dam.

Grundserien för herrarna i SSL avslutades i helgen vilket innebär att årets silly season börjar ta fart på riktigt. Dagens stora #ibsilly-nyhet är att FBC Kalmarsund vunnit jakten på Fagerhult Habos succéspelare Tim Andersson Carlsson. Men det har även presenterats en hel del andra nyheter från Superligan också. 

Nästan lika stor nyhet som TAC är att pånyttfödda Martin Karlsson skrivit på ett nytt tvåårskontrakt med Linköping. Karlsson har spelat med östgötarna sedan 2004 och gjort över 400 poäng i Superligan. Den här säsongen blev det 41 poäng från 32-åringens klubba, en bedrift som Sveriges nya förbundskaptener uppmärksammat och tagit med honom i landslagstruppen för första gången på 8 år. 

- Jag hade absolut inga tankar på att lämna och Sportchef Fredriksson sa att jag inte hade något annat val än att skriva på, ha ha. Jag fick ett SMS från ett av topplagen i SSL om jag var sugen på ett äventyr men det skulle ju i så fall skett för många år sedan. Och att skriva på för ett lag som jag inte ens vet spelar i SSL eller allsvenska nästa säsong vore ju heller inte aktuellt, säger Karlsson i ett pressmeddelande. 

***

Pixbo Wallenstams egna produkt Filip Wramdemark ryktades vara på väg till Warberg men 20-åringen har valt att förlänga sitt kontrakt. Den nyss avslutade säsongen så gjorde Wramdemark fyra mål och två assist.

- Wramde" har Pixbo Wallenstam som moderklubb och har haft en fin utveckling under sina första två år i SSL. Han har utvecklats till en viktig och lojal lagspelare som oavsett position går in och gör jobbet till 110 %. Alla framgångsrika SSL-lag behöver en "Wramde" med ett stort klubbhjärta. Därför är jag nöjd att vi hittade former för en fortsättning tillsammans och att ”Wramde” förblir rödvit i ytterligare tre år, säger sportchef Rikard Jonsson till lagets hemsida

  ***

Sirius klarade kontraktet i sista omgången och till kommande säsong lyfter man upp en ung lovande 03:a till SSL-laget. Det är Max Jajke som får chansen.

- Vi är väldigt glada över att skriva kontrakt med Max. Vi tycker att han personifierar det vi bygger upp: Siriusfostrad och tävlingsinriktad. Max är ett föredöme i sitt sätt att träna och förbereda sig, är dedikerad att vinna och är en begåvad innebandyspelare. Han kommer bli en väldigt viktig spelare för Sirius Innebandy i många år framöver,” säger Dimitar Kostov, sportchef Sirius herr till lagets Facebooksida. 

***

På damsidan blev det inget historiskt slutspel för Falun som med en omgång kvar har sex poäng upp till slutspelsstrecket. Men däremot så har man gjort klart med Patricia Forsell. 24-åringen har spelat i Falun sedan 2008 och varit en av lagets nyckelspelare de senaste säsongerna och hon har sajnat ett nytt kontrakt över nästa säsong.

- Jätteskönt att vi har landat en överenskommelse med en av de spelare som tillhört IBF Falun en längre tid nu. Hon tillhör vår ryggrad och som jag sa innan säsongen så blir Patricia bara bättre och bättre för varje match vi spelar. För vårt framtida lagbygge så är det här en väldigt viktig pusselbit och jag är jätteglad över att Patricia vill vara med på vår resa i SSL, säger sportchef Daniel Dalbjer i ett pressmeddelande.



TV: ”Det är största skillnaden på att träna damer och herrar"

Mickael Fredriksson har tränat både herrar och damer på hög nivå - ser en skillnad: "Det är lite synd"

Matchrapporter: Pixbo lyckades vinna mot IBF Falun IBF Falun reducerar serien mot Pixbo Pixbo tog ny seger mot IBF Falun IBF Falun vann tredje matchen – reducerar serien mot Pixbo 2-0 i matchserien efter ny vinst för Pixbo mot IBF Falun

Den här artikeln handlar om: