Sök
Pandemisäsongen
Foto: Patrik Palm och Privat
Allsvenskan södra

Hovslätts tankar om pandemisäsongen

"Sedan beror det lite på vad Förbundet bestämmer sig för att göra, deras beslut blir ju en signal till hur vi föreningar ska tänka och agera"

Säsongen 2020/21 är inne på slutspurten och för de allra flesta hann säsongen knappt börja innan den var över. Sveriges cirka 120 000 innebandyspelare har fått vara med om en unik säsong som nog ingen trodde vi skulle få uppleva. Förbundet har fått ta många obekväma beslut som väckt många känslor runt om i landet och debatterna har varit många, framför allt på sociala medier. Innebandymagazinet har pratat med flera föreningar om hur de har upplevt ”pandeminsäsongen”.

- Det är tråkigt allt som varit och de jag känner mest för är de som är födda 02-03. De har tappat två JAS-säsonger och det är något som inte kommer tillbaka. De har inte fått mäta sig med de bästa juniorlagen i landet så det känns tungt för dem. Men nu längtar man verkligen till nästa säsong så det positiva är att man är väldigt laddad inför kommande säsong, säger Hovslätt IK:s ordförande Stephan Knuthas till Innebandymagazinet. 

Ekonomin har varit ett stort samtalsämne och en hetpotatis i debatten har varit vad som händer med serieavgiften som föreningarna betalat till Förbundet. Hovslätt har till exempel betalat 100 000 till Svenska Innebandyförbundet för att få spela i Allsvenskan med damerna och i Division 1 med Herrarna.   

- Jag tycker att man borde rabattera nästa säsong så man bara betalar en halv avgift eller liknande. Jag tycker att det är viktigt att föreningarna får tillbaka en del av avgiften i alla fall. Jag förstår att Förbundet hart haft fasta kostnader och så men ska de behålla stora delar av avgiften så krävs det en detaljerad redovisning på hur pengarna har använts. 

- Men det är svårt och jag känner även för Förbundet, för det är ju vi föreningar som äger det till stor del och jag förstår att de har det tufft också. Så jag tänker att de antingen betalar tillbaka en del redan nu eller så rabatterar de nästa säsong.

 

Hur agerar ni själva mot er medlemmar i Hovslätt som betalat medlemsavgift och träningsavgift för en säsong som knappt blev av?

- Vi får titta lite på hur vår ekonomi ser ut till nästa säsong. Vi har ju fått minskade intäkter när vi inte kunnat genomföra läger och turneringar och så vidare. Så det kommer bero på hur vår ekonomi ser ut och vad vi tänker göra för satsningar kommande säsong. Sedan beror det lite på vad Förbundet bestämmer sig för att göra, deras beslut blir ju en signal till hur vi föreningar ska tänka och agera i den här situationen. Får vi inte tillbaka några pengar från Förbundet så ligger vi ute med mycket pengar och då är det svårt att få ihop den egna ekonomin.

Hur har pandemin påverkat Hovslätt IK?

- Vi har haft en hel del inställda arrangemang som gör att vi får mindre intäkter i år och vi har vissa personer som tappat lusten för att spela innebandyn nu när de inte gått att träna och spela. Så vi får se var det landar till slut när vi summerar den här säsongen.

Har ni tappat många spelare och är du orolig för att ni ska tappa ännu flera?

- Nej det är inte så många utan det är några enstaka som tappat motivationen och hittat andra intressen.      


Säsongens stora följetong har annars varit att Förbundet valde att pausa Damallsvenskan men låta Herrallsvenskan fortsätta spela. Ett beslut som Knuthas har en viss förståelse för.

- Man kan ju tycka att det ska vara samma Allsvenska oavsett om det är damer eller herrar. Jag har förstått att de tittat på antalet lag i serierna och ekonomin. Men det finns ju inga allsvenska lag som har innebandyn som huvudinkomst. Jag tycker det är svårt, jag förstår pandemin och dess omständigheter men jag tycker att man borde kört vidare även på damsidan när man tillät herrarna köra på. Men med tanke på att det är flera lag på damsidan har jag ändå en viss förståelse för beslutet.

Hovslätt har ju ett Herrlag i ettan och ett damlag i allsvenskan, hur ser jämställdheten ut mellan de lagen, får de samma förutsättningar att utöva sin idrott och är budgeterna lika stora?

- Vi har en bra jämställdhet i klubben där vi satsar lika mycket på båda lagen. Båda lagen tränare lika mycket, tre gånger i veckan. Vi har samma förutsättningar för dem när det gäller träningstider, material och ersättningar.


TV: ”Det är största skillnaden på att träna damer och herrar"

Mickael Fredriksson har tränat både herrar och damer på hög nivå - ser en skillnad: "Det är lite synd"

Matchrapporter: Hovslätt vände underläge till seger Alva Jacobsson gjorde två mål när Hovslätt vann mot Warberg Hovslätt segrare borta mot Växjö IBK U

Du kanske även vill läsa:
Förbundet lever inte som det lär under pandemin
Förbundet lever inte som det lär under pandemin
Vad som borde hända med anmälningsavgifterna på 6 miljoner
Plus Vad som borde hända med anmälningsavgifterna på 6 miljoner
"Ett totalt ojämnlikt beslut där försöken till förklaring skapar mer lyteskomik än minsta förståelse"
"Ett totalt ojämnlikt beslut där försöken till förklaring skapar mer lyteskomik än minsta förståelse"
Förbundets generalsekreterare reder ut alla frågetecken
Förbundets generalsekreterare reder ut alla frågetecken
Del 2 med Förbundets generalsekreterare
Del 2 med Förbundets generalsekreterare
Del 3 med Förbundets generalsekreterare
Del 3 med Förbundets generalsekreterare
Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus.
Genom att klicka på knappen nedan så kommer din återstående prenumerationstid på Innebandymagazinet ändras till ett konto på Everysport Plus. Vänligen notera att prenumerationstiden skiljer sig åt då priset är annorlunda.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Innebandymagazinet.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt). Vänligen gå in på mina sidor för att se hur lång tid du har innestående på din prenumeration.

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten