#ibsilly-extra
Foto: Andreas Joakimson
Superligan

Två blytunga nyckelspelare uppges lämna sina SSL-lag

ANNONS

Jönköpingsinnebandyn blir två stora profiler fattigare nästa säsong.

Enligt källor till Jnytt så kommer både Mullsjö och Jönköping tappa varsin nyckelspelare till kommande säsong.

Redan förra säsongen så kunde Innebandymagazinets silly-bloggare Mr. Silly i en av sina första bloggar berätta om att Simon Karlsson och Otto Weidman var två jagade spelare som var på väg bort från Jönköping. Mr. Silly placerade Karlsson i Mullsjö och Weidman i Pixbo Wallenstam. Han fick rätt om Karlsson men Weidman blev kvar i Jönköping då han satt på ett år kvar på kontraktet. Men enligt Jnytt så är nu den landslagsmeriterade centern på väg bort igen och återigen är Pixbo ett hett alternativ.

- Enligt uppgifter till JP/Jnytt verkar Weidman just nu fundera på sin framtid och det är framför allt två klubbar som finns i tankarna. Det ska röra sig om Pixbo eller Dalen. Än så länge ska inte något beslut vara taget, skriver tidningen

Trots att Jönköpingsstjärnan bara är 22 år så har han varit en av lagets nyckelspelare enda sedan de gick upp till SSL för fyra år sedan. Denna säsong blev det 19 poäng från Weidmans klubba. En annan lirare som också varit en nyckelspelare under sin tid i Sverige är den schweiziska landslagsstjärnan Jan Zaugg, som blev utsedd till Superligans rookie förra säsongen med motiveringen:

 - När Mullsjö värvade den schweiziske landslagsforwarden så var det en av förra årets mest uppmärksammade övergångar. Ändå blev Jan Zauggs debutsäsong i SSL över förväntan. 22-åringen var lagets vassaste spjutspets i anfallsspelet och vann den interna poängligan med 60 poäng. Han kom också tvåa i SSL:s totala skytteliga med 43 mål. Utöver poängproduktionen har Zaugg gjort avtryck med sitt underhållande spel där publiken ofta bjuds på tekniska konstnummer.   

Då öste han in hela 60 poäng på 32 matcher och schweizaren har fortsatt göra poäng även denna säsong men i liten mindre skala då han slutade på 34 poäng efter 26 matcher. Kommande säsong blir det inga poäng alls i Superligan då han återvänder hem till Schweiz igen.  

- Mullsjö slutade fyra i SSL:s grundserie och ställs mot Dalen i kvartsfinalen. Men nu när det är dags att ladda upp för slutspel har den schweiziske stjärnan Jan Zaugg meddelat klubben att han vänder hem till Schweiz nästa år, skriver Jnytt. 

Uppdaterad: Innebandymagazinet har varit i kontakt med Zaugg som säger att det bara är ett rykte som florerar att han sagt till laget att han ska flytta hem.

- Jag har inte sagt något till laget alls, det är bara ett rykte. Jag har nog sagt till några spelare att det finns en chans att jag åker tillbaka, men det sa jag förra året också. Men jag ska bestämma mig ganska så snart. 

Väljer du mellan att stanna kvar i Mullsjö eller åka hem?

- Jag har ett par alternativ till men det kommer nog bli ett av dessa två med största sannolikhet.  


Matchrapporter: Storvreta vann och avgjorde matchserien 3-1 i matchserien efter ny vinst för Storvreta mot JIK IBF Falun segrade och avgjorde mot Mullsjö JIK reducerar mot Storvreta efter dramatik Fyra matchbollar för IBF Falun efter ny seger

Den här artikeln handlar om: