#ibsilly-nytt
Foto: Västerås Rönnby och Ronny Gunnarsson
Superligan

#ibsilly från SSL och Allsvenskan

ANNONS

Säsongen 20/21 går mot sitt slut men #ibsilly-säsongen 21/22 börjar ta fart på allvar.

I helgens blev Lagan IBK klara för sitt allra första SSL-kval någonsin och man har gjort en kometkarriär i Allsvenskan efter att under sina två första säsonger säkrat nytt kontrakt i slutomgången. Lika framåt som man varit på på planen i år lika framåt har man varit utanför den då man redan nu säkrat upp kommande säsongs första nyförvärv. 

Det är 20-åriga Hugo Karlsson från Olofström IBK som skrivit på ett tvåårskontrakt och Karlsson har trots sin ringa ålder redan gjort sig ett namn som poängproducent i Herr1an. 47 poäng på 25 matcher har det blivit de två senaste säsongerna och innan årets säsong pausades snittade han tre poäng per match. 

- Känns otroligt bra att vi gjort klart med Hugo på två år och det är en väldigt lovande spelare som vi knyter till oss. Jag har haft koll på honom ända sedan han kom upp som junior i Carlshamn IBK och trots sin unga ålder så stack han ut rejält och visade redan då att det är en framtida storspelare vi knutit till oss, säger sportchef Christoffer Johansson till lagets Facebooksida. 

***

Förra veckan så gjorde Västerås Rönnby klart med sitt första nyförvärv och nu har man gjort klart med sitt andra. Även denna gången är det en RIG-spelare med U19-landslagsmeriter som valt Rönnby och skrivit på ett tvåårskontrakt. 

Det är Tugelsta IF produkten Ellen Hansson som kritat på ett kontrakt och backen stod för fyra poäng på sex matcher i Allsvenskan innan säsongen avbröts. 

- Ellen är en av de mest spännande backarna jag har sett. Hon är stark defensivt, stark i passningsspelet och spelar moget för sin ålder. Hon är en smart spelare med och utan boll. Vi har stora förhoppningar om att hon redan första säsongen ska hålla hög SSL-klass och hjälpa vårt lag att prestera bra. För oss är det viktigt att spelare som kommer till oss har en bra personlighet och även här håller Ellen toppklass. Hon är ambitiös, har höga förväntningar på sig själv och har fungerat väldigt bra med laget den tiden hon har varit med oss. Mina förhoppningar är att Ellen med rätt utveckling kommer kunna ta stegen till att bli en världsback hos oss, säger tränare Andreas harnesk i ett pressmeddelande.

***

Succélaget Sirius som ligger på en sensationell fjärde plats med en omgång kvar att spela i SSL har haft otur med flera skador på nyckelspelare under säsongens gång. Men i helgen fick det blåsvarta gänget goda nyheter både kortsiktigt och långsiktigt. Klara Molin var tillbaka på planen efter att ha missat ett par matcher på grund av en axelskada och hon gjorde dessutom poäng direkt i comebacken. Så klart oerhört viktigt för Sirius att få tillbaka sin bästa spelare till slutspelet sätter igång. Men på längre sikt så fick man även glada nyheter i helgen då landslagsmeriterade Nathalie Hjertberg, som varit jagad av flera toppklubbar, valde att krita på nytt kontrakt. 

- Vi är såklart jätteglada att vi får behålla Natta i laget. Hon är en toppspelare som vi är säkra på kommer utvecklas ännu mera framöver” säger Sportchef Sara Orebrand till lagets Facebooksida.

Men inte nog med att Hjertberg förlängde sitt kontrakt även målvakten Madelene Langendorf skrev på ett nytt tvåårskontrakt i helgen. 

- Otroligt viktigt. Vi tror stenhårt på Madde och hon har visat att hon inte bara har en talang utan rätt inställning också. Hon är seriös och vill utvecklas, precis vad vi söker i våra spelar.

Matchrapporter: Pixbo Wallenstam knäckte Rönnby IBK i avgörande matchen Likaläge i matchserien efter Rönnby IBK:s seger mot Pixbo Wallenstam 2-1 i matchserien efter ny vinst för Pixbo Wallenstam mot Rönnby IBK Likaläge i matchserien efter Pixbo Wallenstams seger mot Rönnby IBK Rönnby IBK vann mot Pixbo Wallenstam efter straffdrama

Du kanske även vill läsa:
Rönnby värvar forward till nästa säsong
Rönnby värvar forward till nästa säsong
Den här artikeln handlar om: