Slutspelet
Mikael Jeppssons Malmö är tillbaka i slutspelssammanhang, för första gången sedan säsongen 2017/18.
Foto: Per Wiklund
SSL

Malmö klara för slutspel: "Utifrån det känns det som en bonus"

ANNONS

Efter en tung start på säsongen har Malmö växlat upp under andra halvan och är nu också klara för slutspel.

Malmö inledde säsongen riktigt svagt men började hitta formen när 2020 blev 2021, och man har varit ett av de starkaste SSL-lagen de senaste månaderna. 

Nu kommer nästa bonus: Slutspelsplatsen säkrades i och med att Thorengruppen slog Warberg (12-1) idag. Därmed kan inte Warberg hämta ikapp det fyra poäng stora försprång man har till åttan Malmö.

Men när Innebandymagazinet ringer upp tränaren Mikael Jeppsson så är det faktiskt ingen överlycklig person som svarar.

- Det känns så klart bra, det var ett av delmålen. Utifrån hur vår höst såg ut så känns det här som en bonus. Men vi var enormt besvikna att vi inte lyckades vinna igår (förlust mot Västerås Rönnby med 7-4), så det är väl lite det som sitter i fortfarande. Jag har lite svårt att glädjas över en slutspelsplats nu, det får vi titta på nästa vecka, säger Jeppsson och tillägger:

- Just nu är jag fortfarande sur efter förlusten. Men det är klart att vi är glada över att ha gått till slutspel. Det hade man kanske inte trott efter vår höst, det är ett tecken på att vi har lyft oss efter julen.

Slutspelet blir Malmös första sedan säsongen 2017/18, men man har ingen direkt superstatistik i de sammanhangen.

- Vi har varit i två slutspel tidigare, och så det som blev inställt när de postade ut gulden och så. Nu ska vi prestera bättre där än vad vi gjort historiskt. Vi har 0-6 i antal slutspelssvinster. 

De lag som Malmö kan få möta i en kvartsfinal är Thorengruppen, Pixbo Wallenstam, Endre, Sirius och eventuellt KAIS Mora.

- Det finns väl inget drömmotstånd i en kvartsfinal (skratt). Jag såg att Mora får lämna WO så jag tror Sirius löser fjärdeplatsen, vilket gör att de kanske får möta varandra. Då lär det bli så att Thorengruppen väljer oss och att Pixbo väljer Rönnby. Endre väljer nog Täby. 

Du säger att det inte finns något drömmotstånd, men är inte Thorengruppen en mardröm om man tittar på både det sportsliga och resorna?

- Ja, systarna Kauppi, Joelsson och spelare i högform ihop med lite resor hade blivit en extra utmaning. Mardröm vet jag inte, Vi vill spela slutspel och spelar hellre det mot Thorengruppen än inget alls. Vi får vara tacksamma att vi tagit oss till slutspel med tanke på hur hösten såg ut.

-  Vår målsättning var att sitta i en bättre position när slutspelsvalen ska göras, men det gör vi inte. Nu blir det så att Thorengruppen väljer oss, skulle jag tro. Vi gillar att åka buss, tåg, flyg, helikopter, båt och allt möjligt när vi reser så det har vi inget problem med. 

Matchrapporter: Malmö FBC avgjorde i förlängningen mot Kais Mora Pixbo Wallenstams segerrad fortsätter efter 9-3 mot Malmö FBC Rönnby IBK vände och vann mot Malmö FBC Tre poäng till IBK Lund efter avgörande i slutperioden mot Malmö FBC Tre poäng för Malmö FBC hemma mot Kalmarsund

Den här artikeln handlar om: