Kvartsfinal: Mullsjö-Dalen
Degeryds Dalen får möta Jan Zauggs Mullsjö i kvartsfinalen.
Foto: Per Wiklund
Superligan

Dalen självsäkra inför slutspelet: "Vi kommer dra längsta strået"

ANNONS

Superligans målgladaste lag får möta Mullsjö i kvartsfinalen.

Dalen slutade femma i tabellen och får därmed möta Mullsjö. Detta efter att Storvreta valt Växjö, Kalmarsund tog Linköping och Falun bestämt sig för Helsingborg. Med andra ord ville ingen från topptrion möta seriens målgladaste gäng (207 mål)

- Vi har gjort det väldigt bra mot framförallt Storvreta och Falun. Vi har även varit bra mot Kalmarsund, fast vi förlorade båda matcherna. Respekten finns nog hos dem, säger Dalens forward Sebastian Degeryd till Innebandymagazinet.

Degeryd gjorde fem poäng (3+2) i gårdagens galna match mot Höllviken, som slutade hela 18-9 – nytt rekord i SSL herr för antalet gjorda mål i en och samma match.

- Vi går ut och börjar matchen bra – vi hade sagt innan att detta skulle vara ett bra träningstillfälle för vissa grejer, framförallt i offensiven. Det funkar bra! Många tar till sig uppgiften. Sen blir sistaperioden som den blev, riktigt så ville vi inte att det skulle se ut…men, men. Det blev något bra av det ändå.

Höllviken behövde vinna för att klara sig kvar – märktes det av någon desperation från dem?

- Jag vet inte, det var lite avslaget från deras sida. När de tog målvakten med 30 minuter kvar och låg under med tio bollar så såg man någon form av desperation. Men de visar inte så mycket i själva spelet.

Är sådana här resultat dåligt för innebandyns anseende? 

- Det kan jag hålla med om, till viss del. Spelar vi som igår och de inte är riktigt på tårna kan det rinna iväg, men det ser inte jätteroligt ut med 18-9. Jag gillar när det blir mycket mål men inte på det där sättet, det blir lite korp över det.

Resultatet innebar också att ni gjort flest mål i serien i år, vad säger du om er offensiv den här säsongen?

- Det var roligare! Vi har ändrat spelsätt och försöker gå mer högt upp och pressa, och få situationer av det. Det mynnar ut i att vi gör mycket mål. Vi har bra offensiv kvalitet i laget och det är kul att det kommer fram i ett sånt aggressivt spel. 

Vi kan därmed stryka epitetet "Tråkiga Dalen", framöver?

- Den kan vi stryka, tycker jag (skratt).

Nu står det klart att ni får möta tabellfyran Mullsjö i kvartsfinalen, vad känner du inför det?

- Vi var väl lite förberedda på det, när det såg ut som det gjorde. Jag tycker det är kul, det brukar bli bra och intensiva matcher mot Mullsjö. De är ett lag som ofta vill ha upp tempot och ha ett intensivt, tufft och hårt spel. Det är tråkigt att det inte blir någon publik bara, det brukar vara bra stämning i Nyhemshallen. 

Mullsjö är ju väldigt formstarka med åtta raka segrar, är det något som skrämmer er lite inför kvarten?

- Nej. Jag läste det också men det är inget jag lagt märke till. Men det är klart, det är väl en boost för dem, att de känner att de har bra form. Men det är inget som förändras för oss. Vi vill köra vårat spel och det har funkat bra mot dem, speciellt senast när vi var nere i ”Nyhem” (vinst 12-9). Slutspel är ett helt egen sak så det blir en ny serie.

Ni är van med mycket resande, men nu blir det än mer på kort tid. Hur är det för er spelare?

- Det blir mycket resa, ja (skratt). För oss är det inte så stor grej, det är väl dem som kommer gråta lite – de brukar de flesta lagen göra som reser till Umeå. Det blir mycket tid i bussen men det är skönt, det blir som en slutspelsbubbla av det. Vi kommer knappt vara hemma, det är bara åka hem och spela match och sedan vända igen. Det blir kul!

Vad talar då för att ni går vidare i kvarten?

- Mycket! Jag tror vi har använt mest spelare av alla lag i år, och alla har gått in och levererat när de fått spela. Vi har en väldigt bra lagsammanhållning i gruppen, och vi är tunga i alla delar egentligen. Vi har bra målvakter, igår fick Anton Grönlund stå och gjorde det bra trots att vi inte hjälper honom så mycket i slutet. Det känns som vi är starka i vårat spel, vi är bra tränade och gör mycket mål – så vi kommer dra det längsta strået. 

Matchrapporter: IBF Falun segrade och avgjorde mot Mullsjö Fyra matchbollar för IBF Falun efter ny seger IBF Falun tog ny seger i serien mot Mullsjö IBF Falun sköna start – vann mot Mullsjö Mullsjö vann trots uppryckning av FCH

Du kanske även vill läsa:
KLART: Så spelas slutspelet 2020/21
KLART: Så spelas slutspelet 2020/21
Den här artikeln handlar om: