Ted Nivestam
Foto: Jimmy Palm
Superligan

Kaptenen om ödesmatchen: "Förtjänar egentligen inte att spela kvar"

ANNONS

Höllviken åker ur SSL om man inte vinner mot Dalen på lördag. Läs kapten Ted Nivestams ord om säsongens sista match.

Lördag 13 mars, klockan 15.00.

Då avslutas Höllvikens säsong och deras framtid i Svenska Superligan kommer avgöras. Motståndet står IBK Dalen för. Skåningarna måste vinna sin match, samtidigt som Sirius förlorar sin hemmamatch mot Mullsjö.

– Säsongen har väl inte varit Höllvikens bästa om man säger så. Kollar man rent resultat- och poängmässigt så förtjänar vi inte att spela kvar egentligen, men nu har vi fått en absolut sista livlina och det är bara att göra det bästa utav det, säger lagets kapten Ted Nivestam till Innebandymagazinet.

– Det som har varit problemet den här säsongen är väl framförallt att vi har svårt att göra mål känns det som och bjudit på många mål till motståndarna men nä, det är väl inte så mycket analysera så, det gäller ju bara att göra det bästa av läget och hoppas Mullsjö gör sitt.

Hur har det varit för dig som kapten att spela den här säsongen?

– Jo men det är klart, det har varit sisådär. Vi har haft motgångar stora delar av säsongen. Det är inga resultat känns det som har fallit vår väg. Det är många matcher vi har förlorat med uddamålet och då är det lite tufft, framförallt nu mot Fagerhult när vi måste vinna och lyckas inte vinna mot dem ens, säger Nivestam. 

– Så det har varit en tuff säsong både för mig själv och hela laget också känns det som, vi har inte riktigt fått stäm i år faktiskt.

Nivestam pekar ut en förlust under silly season som en avgörande faktor bakom lagets tunga säsong och varför det inte fungerat för Höllviken.

– Vi förlorade ju Pontus Karlson inför säsongen och det är ändå cirkus 30 mål som ska ersättas och det har vi väl inte riktigt gjort. Det är väl ingen som har tagit och fyllt den platsen på så sätt och där ser man väl en stor problematik. Framförallt när det gäller förstakedjan.

– Sen är det svårt att säga, hade vi haft lite resultat med oss i början av säsongen så tror jag att det hade flytit på bra här. Men det tog lång tid innan vi tog våra första tre poäng och det är klart det sätter sig i huvudet och självförtroendet får sig en släng, så är det ju, säger Nivestam.

I sista omgången väntar alltså Dalen, uppe i Umeå. En bortaresa som kanske inte är så kul att göra under normala omständigheter, så frågan är hur det känns att åka upp dit i det här läget?

– Nej jag tycker att det är rätt skönt att det blev att Sirius förlorade sin match så att vi har någonting att spela för (skratt) uppe i Umeå, så den resan är inte helt i onödan. Så det hjälper mycket och vi har väl fått en sista livlina nu och vi har ju erfarenhet med bottenstriden. Det är väl kanske inte den rutinen man eftersträvar direkt, att kämpa i bottenstriden men det är ju ändå nånting, vi vet ju vad det handlar om och det är precis som du säger tre poäng och inget annat, så det är det vi går för.

Lagets kapten har avtal med Höllviken nästa säsong också, men var han spelar om Höllviken åker ur SSL vill han inte ge något tydligt besked om.

– Nä men, det är ingenting jag vill spekulera i nu, utan vi spelar på och så får vi se sen, först då. Men det är ingenting varken jag eller andra spelare eller klubben i övrigt lägger fokus på, utan vi ska se till att klara kontraktet och därefter får man väl spekulera i annat så att säga, avslutar Ted Nivestam.



TV: Sågar agerandet i SSL: "Det är bedrövligt"

Poddpanelen om stora SSL-snackisen: "Ser otroligt illa ut"

Matchrapporter: Klart nu: Höllviken åker ur serien efter ny förlust Hovslätt avgjorde tät match mot Höllviken i tredje perioden Höllviken vann mot Kalmarsund – trots underläge FBC Lerum vann trots uppryckning av Höllviken Tre poäng till Höllviken efter avgörande i slutperioden mot Nilsby

Den här artikeln handlar om: