Michael Jansson
Foto: Per Wiklund
Superligan

Talangen har blivit veteran i unga Sirius: "Nånting som jag tar lärdom i"

ANNONS

Michael Jansson berättar om Sirius unga trupp och hur det ökade ansvaret har påverkat honom.

Sirius SSL-framtid står på spel.

Det är fastslaget såväl som att den sista chansen laget har att rädda kontraktet är mot Mullsjö idag. Laget har det i egna händer, men man behöver en seger för att säkra det, annars måste man förlita sig på att Dalen gör det de ska och slår jagande Höllviken, som ligger på en poäng bakom.

– Det är väl lite pirrigt såklart, det känns som lite utslagnings/slutspelsaktigt liksom, att det antingen är vinna eller försvinna om Höllviken vinner liksom. Vi har fokuserat mycket på vårt spel, att vinna matchen, säger Michael Jansson till Innebandymagazinet.

Är det skönt att matchen kommer spelas hemma?

– Aa, det är skönt att kunna avsluta på hemmaplan. Och få veta att de har en lång resa i benen, det är skönt.

Mullsjö slog Sirius hemma senast, något Jansson är väl medveten om.

– Jo men det är väl klart vi tänker på det, sist vi mötte dem så var det inte så kul. Så vi har tänkt jättemycket på det och försökt hitta lösningar och allting. Så det är klart man tänker på vilka man möter men som sagt, vi ska gå in för att vinna för fullt, säger Michael Jansson.

Sirius stjärna Billy Nilsson sa att det inte är nåt fiasko om laget skulle åka ur serien med sin unga trupp. Det är ord som också Jansson håller med om.

– Det är nånting vi får tänka på, att vi kan inte möta lag som är topp-fyra och vinna enkelt genom att göra bra saker bara. Vi måste tänka på att vi är jävligt unga och vi tänker inför framtiden, vi får göra det bästa av situationen helt enkelt.

Att laget har en ung trupp vet vi. Men att Jansson med sina 21 år och fyra-fem år i SSL skulle vara en veteran har nog de flesta svårt att tänka sig. Men så är det.

– Ja, man känner sig lite som en veteran ändå, i och med att man varit med ganska länge. Men det är nånting som jag tar lärdom i också, jag ger ganska mycket lärdomar till de unga samtidigt som jag håller på och lär mig mycket också.

Tycker du att du har utvecklats något på det personliga planet av att ha det här ansvaret?

– Ja, det tycker jag väl att jag har gjort. Som sagt, jag har inte varit van med att ta ansvar, jag har lirat i lag då jag inte behövt göra det liksom men nu så lirar jag i ett lag där jag behöver göra det. Det är ovanligt men det är nånting jag håller på och lär mig av, avslutar Michael Jansson.


TV: Sågar agerandet i SSL: "Det är bedrövligt"

Poddpanelen om stora SSL-snackisen: "Ser otroligt illa ut"

Matchrapporter: IBF Falun segrade och avgjorde mot Mullsjö Fyra matchbollar för IBF Falun efter ny seger IBF Falun tog ny seger i serien mot Mullsjö IBF Falun sköna start – vann mot Mullsjö Mullsjö vann trots uppryckning av FCH

Den här artikeln handlar om: