ALLT FRÅN slutomgången
Storvreta har vunnit fem av de sex senaste matcherna mot Växjö.
Foto: Adam Troy
Superligan

Storvreta valde Växjö: "De var förstavalet"

ANNONS

Seriesegerarna Storvreta fick äran att välja kvartsfinalmotstånd först, och valet föll på sexan Växjö.

Storvreta besegrade Fagerhult Habo på bortaplan med 12-8, vilket gjorde att man avslutar säsongen med 66 poäng. Seriesegern var spikad redan innan matchen, och några minuter efter slutsignal avslöjades det att man valt tabell-sexan Växjö som motståndare i kvartsfinalen.

- Vi har kollat igenom ett par olika faktorer. Hur mötena i år har sett ut, hur vi tycker matchbilden har varit och vad som passar oss bra och så sådär. Det har sett bra ut mot Växjö, säger Storvretas tränare Oscar Lundin till Innebandymagazinet.

-Sen kollar vi på hur lagen är byggda och hur mycket erfarenhet de har av att spela slutspel samt bäst av 7 under få dagar, hur de har lyckats med det tidigare. 

Var Växjö erat förstaval hela tiden?

- De var förstavalet inför sista omgången. Sen hade det kunnat hända mycket, de hade kunnat bli fyra och andra lag hade kunnat missa. Vi kände att det kommer bli en bra start för slutspelet, att möta ett lag som försöker driva på spelet. Det kommer bli bra!

Blev du förvånad över Kalmarsund eller Faluns val att möta Linköping respektive Helsingborg?

- Njae, Kalmarsund har haft bra matcher mot Linköping i år där de har kunnat vinna kontrollerat och komfortabelt. Falun fick välja mellan Helsingborg och Dalen, det känns också ganska naturligt att de tog Helsingborg då Dalen slagit Falun båda matcherna. Det blev ganska så logiskt.

Vilka andra reflektioner drar du av slutomgången?

- Jag är lite förvånad över Höllvikens genomklappning uppe i Umeå (förlust 9-18, mest målrika matchen i SSL herr:s historia), även om Dalen är tuffa att tass med däruppe. Jag trodde de skulle ge det en större chans. Sen var det starkt att av Helsingborg att vinna i Linköping, annars var det inga större överraskningar. 

FAKTA: Senaste mötena mellan Storvreta och Växjö  

2020/21

Storvreta-Växjö 10-7

Växjö-Storvreta 5-9

2019/20

Växjö-Storvreta 4-8

Storvreta-Växjö 5-6 SD

2018/19

Växjö-Storvreta 8-14

Storvreta-Växjö 5-3

Matchrapporter: Storvreta segrade och avgjorde mot Växjö Växjö tog sista chansen mot Storvretas Bra läge för Storvreta efter ny seger 2-0 i matchserien efter ny vinst för Storvreta mot Växjö Storvreta vann första matchen mot Växjö

Den här artikeln handlar om: