SLutomgången
Höllviken degraderas till Allsvenskan efter fem raka säsonger i SSL.
Foto: FBC Kalmarsund / Simon Melchert och Per Wiklund
Superligan

Höllviken tillbaka i Allsvenskan: "Ganska tydligt varför"

ANNONS

Degraderas efter att förlorat mot Dalen med hela 18-9.

Förutsättningarna inför slutomgången var enkla. Sirius, på säker mark, låg en poäng före Höllviken i tabellen. Skåningarna var alltså tvungna att besegra Dalen på bortaplan, men det var man aldrig nära att göra.

Matchen slutade 18-9, nytt rekord i SSL herr gällande antal mål i en och samma match. Periodsiffrorna skrevs till 5-1, 9-1 och 4-7.

- Första perioden slutar 12-10 i skott till dem. Vi ger bort två eller tre mål, plus att vi skapar 3-5 kvalificerade lägen, men precis som mot Fagerhult (förlust 5-10) så lyckas vi inte göra mål. Om det beror på att självförtroendet, eller om vi är spända eller nervösa, det vet jag inte. Vi lyckas inte göra mål i första, säger Höllvikens tränare Joon Berggren till Innebandymagazinet efter matchen.

- I andra måste vi bestämma oss för att gå på det, och det gör vi genom att trycka upp lite och spelar 6-mot-5, men det går snarare åt de andra hållet. I tredje bestämmer vi för att avsluta det så bra som möjligt. Helt plötsligt lossnar det i handlederna och vi lyckas få in lite mål. Alltid något! 

- Men tittar du i tabellen så ser du ganska tydligt att det är målen framåt (133, minst i serien) som gör att vi inte klarar av nytt kontrakt.

Vad är dina spontana tankar och känslor efter matchen?

- Vi har chanser att klara nytt kontrakt när det är två matcher kvar. Det är en gratisbiljett som vi tyvärr inte lyckas ta. Vi når inte upp till nivå och är inte SSL-mässiga i år. 

Det är ju inte enbart på grund av denna matchen ni åker ur, vad är den största orsaken till degraderingen?

- Att vi inte når upp till nivå, vi klarar inte av SSL rent kvalitetsmässigt i år, tyvärr. Vi gör allt vi kan, sliter så hårt vi kan och gör sitt bästa, men vi är tyvärr inte på SSL-nivå. Sen saknar vi någon som gör målen, hade vi haft någon som göt 25-30 mål hade vi varit betydligt högre upp i tabellen.

En Pontus Karlson Martell då, med andra ord?

- Om det är honom eller någon annan så…det är klart att han hade varit jättebra att ha för oss i år. Det är inget snack. 

Höllviken åker ur SSL efter fem raka säsonger i högstaligan. Senast man spelade i Allsvenskan gick man upp direkt, men Berggren vill inte sia något om kommande säsong.

- Det vill jag inte gå in på nu. Vi får ta detta först och främst. 

Matchrapporter: Klart nu: Höllviken åker ur serien efter ny förlust Hovslätt avgjorde tät match mot Höllviken i tredje perioden Höllviken vann mot Kalmarsund – trots underläge FBC Lerum vann trots uppryckning av Höllviken Tre poäng till Höllviken efter avgörande i slutperioden mot Nilsby

Den här artikeln handlar om: