Foto: Per Wiklund
Superligan

Warberg har slarvat bort slutspelschanserna

ANNONS

Det såg länge ut som att Warberg skulle nå sina drömmars mål men fem raka förluster har reducerat lagets chanser kapitalt.

Med två matcher kvar att spela av damernas SSL slåss fyra lag om två slutspelsplatser. Västerås Rönnby och Malmö sitter i förarsätet men Warberg och Nacka Wallenstam vill gärna ha ett finger med i spelet och förstöra festen.

7. Västerås Rönnby 32p 0

8. Malmö 31p -2

-------------------

9. Warberg 27p -17

10. Nacka Wallenstam 27p -25   

- Det är ganska så tomt i skallen just nu även om vi inte är helt borta än. Vi har en tuff bortamatch som vi måste vinna för att vara med och kriga om en plats. Vi har satt oss i den här situationen själva men vi får inte ge upp även om det ser mörkt ut just nu, säger Warbergs Amanda Ahola till Innebandymagazinet. 

Warberg genomför just nu sin bästa säsong någonsin i SSL och man såg väldigt länge ut som ett självklart slutspelslag. Men på slutet har man hamnat i en rejäl formsvacka och med fem raka förluster i bagaget har hallänningarna tappat sin slutspelsplats.   

- Jag kan inte riktigt säga varför det blivet så här. Vi har haft en väldigt bra känsla i laget men ändå så har vi inte fått med oss resultaten. Jag vet helt ärligt inte vad som hänt.

Besvikelsen och missnöjet över lagets prestation senaste tiden är påtagligt hos backstjärnan som nästan gett upp hoppet om att få spela Warbergs allra första slutspel. Men teoretiskt sett finns fortfarande chansen till slutspel även om de inte har det i egna händer. Best case scenario för Warberg är att Rönnby slår Malmö i helgen och att skåningarna förlorar mot Jönköping i sista omgången. Då behöver Warberg bara spela in fem poäng mot Thorengruppen och Falun. Skulle Malmö vinna i helgen får Nacka hoppas på att Rönnby även förlorar mot Mora i sista matchen. Då krävs det full pott för Nacka för att snuva Rönnby på den sista platsen. Men worst case scenario skulle vara att Malmö vinner i sudden i helgen för då är det kört till 99%.  

- Vi måste fokusera på oss själva och det vi kan påverka. Vi har gjort en bra träningsvecka och vi åker upp till Umeå med en go känsla och vi ska kriga till sista svettdroppen och så får vi hoppas att det räcker till en vinst.

Att slå seriesuveränen Thorengruppen låter kanske som ett omöjligt uppdrag men då ska man komma ihåg att Warberg faktiskt är ett av två lag som tagit tre poäng mot Thorengruppen den här säsongen. 

- Självklart är det en härlig vetskap att ha med oss upp men vi slog dem på hemmaplan där vi är väldigt starka. Det kommer bli något helt annat borta.

Hur känns det att vara inne på upploppet av lagets bästa säsong någonsin i SSL men kanske snubbla på mållinjen?

- Jag är väldigt stolt över vad laget presterat i år. Vi har krigat för varandra från dag ett på försäsongen och tills nu. Vi är en otroligt stark grupp och det suger verkligen att vi troligtvis missar slutspel. Med tanke på gruppkänslan vi har och vad vi presterat så tycker jag att vi hade varit värda att gå till slutspel. Så jag är väldigt stolt över vår prestation men det känns tomt att vi kan missa slutspelet på målsnöret.

Går det att vara nöjd med säsongen som helhet även om ni nu skulle missa drömmen om första slutspelet?

- När vi väl fått lite andrum och ser tillbaka på säsongen så tror jag att vi kommer vara stolta över vad vi åstadkommit. Det var inte många som trodde på oss inför säsongen så…


TV: Sågar agerandet i SSL: "Det är bedrövligt"

Poddpanelen om stora SSL-snackisen: "Ser otroligt illa ut"

Matchrapporter: Thorengruppen avgjorde efter rysare mot Täby 2-1 i matchserien – Thorengruppen segrade på nytt mot Täby Täby vann i sudden – har kvitterat mot Thorengruppen Thorengruppen sköna start – vann mot Täby Thorengruppen avgjorde efter rysare mot Kalmarsund

Den här artikeln handlar om: