Foto: Per Wiklund
Superligan

Från helt uträknade till chansen att gå till slutspel

ANNONS

Nacka Wallenstam har tagit två väldigt meriterade segrar och har nu chansen att ta en slutspelsplats.

Med två matcher kvar att spela av damernas SSL slåss fyra lag om två slutspelsplatser. Västerås Rönnby och Malmö sitter i förarsätet men Warberg och Nacka Wallenstam vill gärna ha ett finger med i spelet och förstöra festen.

7. Västerås Rönnby 32p 0

8. Malmö 31p -2

-------------------

9. Warberg 27p -17

10. Nacka Wallenstam 27p -25   

- Tankarna går inte så långt utan vi ska göra det vi kan och kollar man på tabellen så ser man snabbt att vi är beroende av hur det går för Malmö och Rönnby. Vi ska se till att vinna de två kommande matcherna sedan får vi hoppas på det bästa. Då har i alla fall vi gjort allt vi kan, säger Nackas Vilde Rundfloen till Innebandymagazinet. 

Nacka var helt uträknade för några omgångar sedan i slutspelskampen men sedan gav man sig själva chansen genom att slå Täby och Mora de två senaste matcherna. Men frågan är varför det tog så lång tid att hitta storformen?

- Vi har pratat om det väldigt mycket också på slutet. Man får inte glömma bort att det här är blott vår andra säsong i SSL och förra säsongen avslutades väldigt konstigt när vi hade chans att gå till slutspel. Den här säsongen är det nya omständigheter där vi spelar utan publik och så vidare och det känns som om vi får landa på nytt i hela SSL-cirkusen. Det har tagit lång tid för oss att landa helt enkelt.

Best case scenario för Nacka är att Rönnby slår Malmö i helgen och att skåningarna förlorar mot Jönköping i sista omgången. Då behöver Nacka bara spela in fem poäng mot Karlstad och Sirius. Skulle Malmö vinna i helgen får Nacka hoppas på att Rönnby även förlorar mot Mora i sista matchen. Då krävs det full pott för Nacka för att snuva Rönnby på den sista platsen. Men worst case scenario skulle vara att Malmö vinner i sudden i helgen för då är det kört till 99%. 

- Jag tror absolut att vi kan greja det om vi fortsätter spela så som vi gjort de två senaste matcherna, vi behöver bara sätta våra målchanser. Jag tycker att vi har visat hur bra vi är på innebandy nu även om vi kanske ses som ett bottenlag. Vi sitter på bra kvalitéer och det har vi visat upp på slutet så det gäller bara att vi fortsätter visa det på matcherna framöver.

Först ut för Nacka är Karlstad i helgen och senaste de båda möttes så vann Karlstad med 2-1. 

- Vi brände så otroligt mycket senast så vi behöver bara sätta våra målchanser den här gången så vinner vi. Vi spelade bra så det var en väldigt svåranalyserad match då vi kände att vi spelade väldigt bra men ändå gjorde vi inga mål och förlorade. Så vi ska bara taga till från start och se till att göra lite mål. Det är okej att släppa in två mål men då måste man vinna en innebandymatch.

Det är som sagt var Nackas andra säsong i SSL och ifjol hade man chansen att ta sig till slutspel när säsongen avbröts. I år är man också med och hugger på en slutspelsplats och man har aldrig varit nära att åka ur. Så då är frågan vad Nacka behöver göra kommande säsong för att ta nästa steg och bli ett slutspelslag?  

- Vi måste börja tro mer på oss själva och det tror jag att våra två senaste matcher kan hjälpa oss med. Vi bevisade både mot Mora och Täby att vi kan vinna mot topplagen genom att bara spela vårt spel. Kan vi ta med oss det till nästa säsong och sedan bygga vidare på det så tror jag att vi kan ta det steget.


TV: ”Måste våga sätta ner foten" - poddpanelen om elitlicensen

Tycker till om att skuldsatta SSL-föreningar.

Matchrapporter: Rönnby IBK segrare hemma mot Karlstad Efterlängtad seger för Täby – steg åt rätt håll mot Karlstad Två mål för Stina Höög när Nacka Wallenstam besegrade IBF Falun Utveckling Endre slutspelsklart efter seger mot Karlstad AIK kvalklart efter seger mot Nacka Wallenstam

Den här artikeln handlar om: