#ibsilly
Carl Kostov-Bredberg och Billy Nilsson – Sirius kanske två viktigaste spelare.
Foto: Per Wiklund
SSL

Sirius-stjärnan: "Inget fiasko alls om vi åker ur"

ANNONS

Billy Nilsson om slutomgången, Sirius läge och vilka lag han pratar med inför kommande säsong.

Förutsättningarna för Sirius är enkla. Tar de två poäng mot Mullsjö på hemmaplan har man i princip säkrat kontraktet, för då behöver bottenkonkurrenten Höllviken ta in 11 mål och slå Dalen. Vinner Sirius efter full tid är saken klar, oavsett utgång i Höllvikens match.

Sirius senaste vinst kom för tre omgångar sedan mot Jönköping, sedan dess har man fått stryk av Helsingborg och Kalmarsund på bortaplan. I slutomgången ställs man alltså på hemmaplan mot Mullsjö, ett lag man haft relativt svårt för historiskt. 

- Jag vet inte, det är många lag som ligger på liknande position och spelar på liknande sätt. Jag har inte tänkt så mycket på att det är just Mullsjö vi möter, säger Sirius-stjärnan Billy Nilsson om att få möta Mullsjö i sista omgången.

- Det hade varit skönare att möta ett division 4-lag i det här läget (skratt). Det är inga konstigheter, vi har en hemmamatch mot ett bra lag och vi måste göra det bästa vi kan.

Hur mycket kommer ni snegla på hur det går i Höllvikens match?

- Jag tror vi kommer fokusera helt på vårat. Men det är klart, ligger vi under med tre mål och får höra att Höllviken ligger under med tio, då kommer det kanske nämnas. Men vi måste gå in och köra på vårat race, så får vi se vad som händer.

Sirius gjorde i år en nystart för A-laget. Man tappade namn som Jakob Drews, Filip Eriksson, Filip Björk och Patrik Burman för att nämna några. Dessutom fick man en ny tränare i form av Storveta-legendaren Stefan Forsman. 

Nystarten kan få en jobbig start då man alltså riskerar nedflyttning, men Nilsson tycker inte det vore något stort fiasko om utfallet blir så. 

- Det är inte ett dugg fiasko, med tanke på förutsättningarna vi haft. Jag vet inte om vi har det yngsta laget i ligan, det känns så? Vi har Calle Kostov-Bredberg som varit skadad i princip hela året. Daniel Stenlund, som var vår andra bästa back, slutar spela efter jul. Vår förstamålvakt har åkt på skador. Vår lagkapten Johan Widh skadade sig innan jul och blev borta resten av säsongen. Det har hänt så mycket grejer…jag vet inte vad vi har för förutsättningar? 

- Det känns som allt har gått emot oss i år. Sen har vi ett väldigt ungt lag. Jag tror inte många har haft så höga förväntningar på oss med tanke på alla spelare vi förlorade inför året heller. Vi ligger ungefär där vi borde ligga.

Matchen mot Mullsjö kan dessutom bli Billy Nilssons sista i den blåsvarta tröjan. Kontraktet går ut och han har inlett en dialog med klubben.

Kan du tänka dig följa med laget ner till Allsvenskan om det blir aktuellt?

- Jag har inte tänkt så långt. Vi får se, vi får lösa det. Sen får vi se vad som händer, jag har precis börjat snacka med Sirius.

Vilka andra alternativ har du?

- Sirius, Gävle, något lag i Schweiz och ett annat i SSL. De har tagit kontakt med mig, och jag har svarat att jag vill spela klart säsongen. Det är för nära inpå nu, nu vill man bara fokusera på rätt saker.

Gävle är aktuellt då det är Nilssons moderklubb. Senaste gången han bar Gävle-tröjan var 2011/12 i Allsvenskan, året innan han värvades till Falun. Gästrike-laget riskerade nedflyttning från Allsvenskan Norra i år, men har räddats av att serien stängdes då inget lag degraderas. 

Enligt uppgift till Innebandymagazinet ska Gävle vara ett högaktuellt alternativ. Billy har också jagats av Linköping tidigare. 

Känner du att det är rätt läge att återvända till Gävle nu?

- Rätt läge hade varit om de var i SSL (skratt). Det är absolut ett alternativ, det är det alltid. Det är klubben jag älskar. Vi får se vad som händer med Sirius och hur snacket går nästa vecka.

Det SSL-lag du pratar med – är det en toppklubb det handlar om?

- Nej, topplag är Storvreta och Falun. Det är under det. 


TV: ”Måste våga sätta ner foten" - poddpanelen om elitlicensen

Tycker till om att skuldsatta SSL-föreningar.

Matchrapporter: Förlust för Gävle GIK mot Järfälla Bele med 7-11 IBK Dalen utklassade Sirius – vann med 11-2 Visby starkast – avgjorde i förlängningen mot Gävle GIK Skälby vann klart borta mot Sirius Adrian Olsson det stora utropstecknet när Gävle GIK slog Älvsjö

Den här artikeln handlar om: