u19-Vm 2021
U19-VM är i fara – igen. Beslut om mästerskapet ska spelas kommer senast den 19 mars.
Foto: Per Wiklund
Landslaget

Senaste uppdateringen från U19-VM och IFU Arena

ANNONS

Det råder fortsatt stora frågetecken kring var och hur damernas U19-VM 2021 kommer spelas.

U19-VM för damer kommer spelas den 5-9 maj i Uppsala, men mästerskapssplanerna fick ett rejält bakslag när IFU Arena (spelplatsen) tvingades stänga ner.

Orsaken var att konstruktionsfel upptäckts i arenans tak. Storvreta, Sirius och Hagunda har fått flytta på sig temporärt och lär inte spela klart säsongen i sin ordinarie arena.

- Det senaste beskedet vi fått är att det dröjer ett par veckor innan man vet när arenan kan öppna igen, men vi är försiktigt positiva till att den ska öppna snart, säger Ebba Wengström, projektledare för U19-VM 2021.

Vad händer om arenan inte är färdig för spel när U19-VM drar igång?

- Vi vill självklart helst spela mästerskapet i IFU Arena, men vi har Fyrishov som reservarena. Vi planerar att genomföra U19-VM utan publik, och vi ser att det skulle gå att genomföra i Fyrishov. 

Från början vad det tänkt att mästerskapet skulle spelas i september förra året, men de planerna skrotades på grund av pandemin. 

- Uppförsbacken för U19-VM var brant så fort pandemin slog till. Den har såklart blivit betydligt brantare sen beskedet om taket på IFU Arena kom, men pandemin är fortfarande den stora utmaningen. Det slutgiltiga beslutet för om U19-VM ska spelas tas av IFF och förmedlas senast 19/3.

Kan det bli så att ni flyttar hela mästerskapet till ett annat datum för att det ska kunna spelas i IFU Arena?

- Det som hänt med taket på IFU är en väldigt tråkig historia, och vi jobbar nära IFU med förberedelserna inför U19-VM. Om IFU Arena inte hinner öppna till dess att U19 VM spelas kommer vi inte flytta mästerskapet av den anledningen, utan kommer i så fall spela i reservarenan.



TV: ”Måste våga sätta ner foten" - poddpanelen om elitlicensen

Tycker till om att skuldsatta SSL-föreningar.

Den här artikeln handlar om: